Jarava Winery

Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017

Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017

Червеното вино Angel’s Share Syrah 2016 на старозагорската винарна Мидалидаре естейт намиращо се в с. Могилово грабна първата награда на Фестивала за вино и културно наследство Августиада, който се проведе в Стара Загора. Според производителите то е насочено към хората, които имат винена култура, консумират редовно и търсят добри вина, но не са склонни да плащат висока цена за това.

Сребърната награда отиде при бялото сухо вино на винарна TODOROFF – 4 FRIENDS – Шардоне, Мускат и Совиньон Блан 2016, а на трето място посетителите на изложението класираха Istar Траминер на винарна „Бонония естейт”.

И трите награди бяха връчени от новата Царица на Августиада Мартина Танева.

Над 30 винарски изби показаха най-новите си продукти на шестия Фестивал на виното и културното наследство. Той се организира от Търговско-промишлена палата Стара Загора и „Ойнорама консултинг”, с подкрепата на община Стара Загора.

Освен на хубаво вино, посетителите на изложението се насладиха и на кулинарните специалитети представени от традиционния партньор Метро Академия с шеф Юри Велев и старозагорската фирма Аякс. Проведе се майсторски клас „Непознатите винени съкровища на Гърция”, воден от Галина Нифору. Гала вечерята беше по традиция в Държавна опера Стара Загора и премина с концерт-спектакъл и стилна вечеря във фоайето на Операта, на която организаторите на Августиада раздадоха пакети и почетни грамоти от спонсори и партньори.

В рамките на фестивала в зала 33 на Регионален исторически музей се проведе Семинар (жива лаборатория) и бе открит щанд за биоикономика по проект BioSTEP. Изложението представя разнообразие от продукти, които съдържат компоненти, произведени от възобновяеми суровини или чрез биологични процедури-рокли, направени от млечни остатъци, чаши за кафе от кафена утайка или подметки за маратонки от оризови люспи и други. Традицонната конференция пък бе посветена на българското вино и винения туризъм.

Трима от гласувалите посетители на изложението, изтеглени по жребий получиха бутилка от виното, което спечели първо място на Августиада 2017. Това са Пепа Запрянова, Стефан Капитанов и Веселин Методиев.


ANGEL’S SHARE SYRAH 2016
ВИНО, ДОСТОЙНО ЗА АНГЕЛИ!
Реколта: 2016
Лозов масив: местност Дабовец
Сорт: 100% Сира
Още от древни времена се знае, че небесните ангели слизат всяка нощ на земята, за да вземат своя дял от бъчвите, пълни с божествената напитка – била тя вино или уиски. И понеже крилатите създания са безплътни и скромни, техния дял, наричан „ангелски“ (Angel`s share) e само няколко процента от обема на бъчвите, които производителите после с радост допълваме. Дали се надяваме по този начин да умилостивят боговете или смятаме, че тази амброзия ще се върне чрез небесните създания към растенията, от които зависи целият ни труд, не е толкова важно. Главното е, че по-голямата част от божествената напитка, достойна за ангелите, остава за нас – хората.
Вдъхновени от тази небесна история, виното Angel`s Share, изцяло от Сира е вече в наличност – наслади му се!

Използвани са материали от: LinkLinkLink

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ