Jarava Winery

Международен панаир Пловдив с интензивна подготовка на мегафорума АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2024

Международен панаир Пловдив с интензивна подготовка на мегафорума АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2024

Остава малко повече от месец до най-голямото изложение за земеделие, винопроизводство и хранителна промишленост в Югоизточна Европа. В международен панаир Пловдив тече интензивна подготовка за старта на мегафорума. Деветото издание на АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ ще бъде официално открито на 20 февруари. То ще продължи пет дни, наситени с множество бизнес прояви и събития от деловата програма. В три последователни вечери ще бъдат раздадени призовете от международните конкурси: за иновации, „Изборът на потребителите“ и „Златен ритон“.

За първи път всички изложители на ВИНАРИЯ 2024 имат възможност да участват с една своя проба. Качествата на произведеното вино ще бъдат оценени от специализирано международно жури. Шест от най-добрите вина ще грабнат статуетките „Златен ритон“ – най-престижните награди у нас. Конкурсът се организира и провежда съвместно от Съюза на енолозите, УХТ и Международен панаир Пловдив. Партньор в 31-вото издание на ВИНАРИЯ е Международната конференция за винен туризъм (IWINETC). Престижната платформа е създадена през 2009 г. в Испания. Форумът включва над 2500 участници от 45 държави. Ежегодната среща е сред най-авторитетните прояви на световната винена сцена. Във фокуса на значимото събитие са образованието, бизнес възможностите и работата в мрежа. Конференцията има за цел да предложи вдъхновение и да улесни контактите за контрагентите в създаването на винени и кулинарни туристически преживявания. За първи път международната изложба ВИНАРИЯ 2024 влезе в каталога на IWINETC като препоръчана дестинация. Това е и поредната висока оценка за нивото на организираната от Международен панаир Пловдив експозиция за лозарство и винарство.

Деветото издание за агробизнес, вино и храни отново се реализира под егидата на Министерство на земеделието. В трите експозиции участват над 350 изложители от 15 държави. Очакват се около 50 000 посетители да ги разгледат от 20 до 24 февруари в Международен панаир Пловдив.

 

5.0/5.0 Article rating
1 Review
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии