Jarava Winery

МЕЖДУНАРОДЕН ПАНАИР ПЛОВДИВ ОТВОРИ ВРАТИ ЗА АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2022

МЕЖДУНАРОДЕН ПАНАИР ПЛОВДИВ ОТВОРИ ВРАТИ ЗА АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2022

След двегодишна пауза поради епидемиологичната обстановка Международен панаир Пловдив отвори врати за най-голямото събитие в аграрния сектор и хранително-вкусовата индустрия на Балканите.

За официалното откриване на международните изложби АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2022 в панаирното градче пристигнаха вицепрезидентът Илияна Йотова, заместник-министрите на земеделието Стефан Бурджев, Атанас Добрев и д-р Момчил Неков, председателят на парламентарната комисия по земеделието, храните и горите Пламен Абровски, дипломати, народни представители, пловдивският кмет Здравко Димитров и кметове на общини от област Пловдив, общински съветници.

МЕЖДУНАРОДЕН ПАНАИР ПЛОВДИВ ОТВОРИ ВРАТИ ЗА АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2022 МЕЖДУНАРОДЕН ПАНАИР ПЛОВДИВ ОТВОРИ ВРАТИ ЗА АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2022

„Седмото издание на мегафорума регистрира ръст в изложбените площи и се разпростира на повече от 35 000 квадратни метра. За нас е чест да приветстваме над 500 водещи иновативни и динамични компании от 25 държави“, каза в словото си на церемонията по откриването доц. д-р Иван Соколов – главен директор на Международен панаир Пловдив. Той подчерта,  че мегаизложението тази година е по-силно, по-богато и по-съдържателно. То инкорпорира в обща рамка спецификите на три международни изложби: АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ. „Съхранявайки традицията, допълваме с последните новости от научната и практическата сфера. Така създаваме заедно обща индустрия, която носи етикета „платформа на синергични ефекти“, изтъкна доц. д-р Иван Соколов. Той подчерта, че експозициите на АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2022 отговарят с актуални решения на всички днешни предизвикателства – климатични и екологични въпроси, биопроизводство и здравословно хранене, както и корпоративната социална отговорност на изложителите, които „поставят човека в центъра на бизнес инициативите си“. Главният директор на Международен панаир Пловдив каза, че в общия свят на потребителите и производителите взаимните интереси и ползи намират пресечна точка именно в Международен панаир Пловдив. „130 години Панаирът изпълнява своята мисия да създава по-добри възможности. Стабилност, предвидимост и доверие са ценностите, чрез които изграждаме нови партньорства и развиваме дългосрочни взаимоотношения“, заяви доц. д-р Соколов.

МЕЖДУНАРОДЕН ПАНАИР ПЛОВДИВ ОТВОРИ ВРАТИ ЗА АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2022 МЕЖДУНАРОДЕН ПАНАИР ПЛОВДИВ ОТВОРИ ВРАТИ ЗА АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2022

Високите стандарти на Международен панаир Пловдив са известни в света и това стана ясно от речта на вицепрезидента Илиана Йотова. „За мен е чест да открия това традиционно събитие в Пловдивския панаир. Организаторите в тежки години на криза след криза запазват не просто традицията на Панаира в Пловдив, но продължават да го развиват“, посочи г-жа Йотова и поздрави домакините за куража и професионализма да печелят нови партньори и международен авторитет. „Когато в края на миналата година бях във Франкфурт и разговарях с ръководството на Международния панаир, тяхната реакция беше красноречива: България, Пловдив, панаирът!“, сподели вицепрезидентът. Тя изтъкна, че високото представителство на откриването на изложенията АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ е гаранция за подкрепа от страна на институциите.

В приветствието си към организатори, изложители и посетители заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев каза, че форумът е изключително полезна традиция за обмяна на опит, идеи и нови визии за развитието на сектора. „Само заедно и в непрестанен диалог можем да постигнем с общи усилия развитието на конкурентоспособно, устойчиво земеделие, което да осигурява продоволствена обезпеченост на българския народ“, изтъкна той. По думите му Министерство на земеделието цели да подпомогне дейността на бранша, да е в полза на земеделците и да създава най-добрата среда за тяхното устойчиво развитие. „В тази връзка, Министерство на земеделието защити допълнителен ресурс от 150 млн. лв. в бюджета за 2022 година, като общият бюджет за земеделие възлиза на 450 млн. лв.“, съобщи заместник-министърът.

С прерязването на лента домакини и гости обявиха Седмото издание на мегафорума за агробизнес, храни, вино и оборудване за открито, след което разгледаха експозициите на АГРА и щандовете на ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ.

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии