Lozenitsa Estate

Международен ден на Каберне Совиньон 30 август!

Международен ден на Каберне Совиньон 30 август!

30 август е Международният ден на Каберне Совиньон – идеалният момент да отворите бутилка от това много обичано вино за да отпразнувате този ден. Не че повечето любители на виното се нуждаят от причина да отворят бутилка добро вино.

Преди да отворите бутилката си от Каберне, нека разопаковате някои факти от Каберне Совиньон:

 • Каберне Совиньон често е наричан „Цар“ на виненото грозде.
 • Това е един от най-широко признатите в света сортове червено вино. Гроздето от Каберне Совиньон се отглежда в почти всяка голяма страна, произвеждаща вино сред разнообразен климат – всъщност се смята, че е най-засаденото винено грозде в света.
 • Каберне Совиньон произхожда от естественото кръстосване между сортовете грозде Каберне Фран и Совиньон Блан преди векове във Франция, създавайки уникално грозде със специални аромати и жилави, плътни кожи, които улесняват отглеждането му.
 • Произходът беше загадка, докато някои скорошни ДНК тестове не разказаха повече от историята.
 • Докато гроздето от Каберне Совиньон може да се отглежда в различни тероари, те процъфтяват най-добре на лоши, дълбоки чакълести почви и топли температури. Има нужда от по-дълъг вегетационен период от Мерло и Каберне Фран.
 • Действителното грозде Каберне Совиньон е малко с тъмно оцветени, дебели кожи. Те предлагат концентрирани аромати и сложни аромати, заедно с високи нива на танин – което прави това идеално грозде за производство на вино – оттам причината е, че сортът е най-широко използван като основа за много червени смеси.
 • Каберне Совиньон произвежда вина с наситени, тъмни цветове, които предлагат сложни аромати и концентрирани аромати, вариращи от къпини, крем де касис, черни череши, боровинки и шоколад, когато са млади, до аромати на тютюн, трюфел, кедрово дърво, земя и кожа, когато узреят.
5.0/5.0 Article rating
3 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
 1. ЕКСТРА
 2. СУПЕР
 3. ДОБЪР
 4. СТАВА
 5. ЛОШ

Подобни статии