Jarava Winery

Любими български рецепти – нова книга от издателство Гурме

Любими български рецепти – нова книга от издателство Гурме

Всеки има любими рецепти. Някои ни връщат към спомените и ароматите от детството, други приготвяме за децата и семейството вкъщи. В едно сме сигурни – храната, която обичаме, е заредена с чувства и настроения и винаги носи емоции.
Тя е изначално свързана с родното място, със страната, в която живеем и която е възпитала вкуса ни.

България е държава с неподозирано разнообразна кухня, която на основата на тракийското и славянското кулинарно наследство съчетава велики традиции като османската, персийската и гръцката и ги пречупва през родната природа и бита и душевността на народа. От това невероятно разнообразие Ивелина Иванова с подкрепата на богатия ѝ опит в традиционното и съвременното кулинарно изкуство избра и приготви 100 ястия, които в най-голяма степен отразяват българския вкус. Нейната успешна кариера като шеф-готвач на медийния бранд МЕНЮ, създател и основен преподавател на Кулинарно училище МЕНЮ и автор на множество кулинарни книги, ѝ позволява с лекота и вдъхновение да пресъздаде автентичните вкусове чрез модерните готварски техники и съвременните концепции на здравословното хранене.

Всички апетитни ястия в книгата „Любими български рецепти“ са приготвени в кухнята на издателство „Гурме“, която е оборудвана не по-различно от всяка домашна кухня – гаранция, че всяка от рецептите може да бъде възпроизведена без проблеми, стига подборът на продуктите и указанията да се спазват с внимание.

„Любими български рецепти“ е ценен подарък за всеки, който обича да готви и цени родното кулинарно изкуство. Английското издание на изчерпателната кулинарна книга със заглавие 100 Bulgarian Dishes пък е възможно най-добрият начин да запознаем чуждестранните почитатели на страната с невероятната българска кухня.

Книгата на български или английски език може да закупите от 7 юли в книжарниците, както и с предварителна онлайн продажба тук: http://www.vintageclub.bg/

Заповядайте на 07 юли, в 18.00ч. на ул. „Лъчезар Станчев“ 5, Sopharma Buisnes Towers, eт 2 на гости на най-вкусното издателство Гурме. Авторът на „Любими български рецепти“ – шеф Ивелина Иванова ще сподели с вас какво я е вдъхновило да създаде тази книга и заедно с Юлия Костадинова, редактор на винения сайт www.divino.bg , ще ви дадат полезни идеи за съчетаването на вино и храна.

Между 16.00ч и 20.00ч. в пространството пред офиса на Gourmet Publishing и магазин Vintageclub ще можете да дегустирате вината на няколко български изби.
Вратите на Кулинарно училище Меню, също ще бъдат отворени за всички желаещи да надникнат в кухнята, където Ивелина Иванова твори, създава, готви и снима всички рецепти за кулинарния сайт www.menumag.bg. Тук са сготвени и заснети и всички „Любими български рецепти“.
Очакваме Ви!
От екипа на издателство Гурме.

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ