Jarava Winery

Къде да празнуваме Трифон Зарезан – ll

Къде да празнуваме Трифон Зарезан – ll

След като публикувахме първия материал за това как и къде може да празнувате Трифон Зарезан тази година, кореспонденцията ни с избите и организаторите на събития не беше приключила все още. Предоставяме ви информация за още няколко събития в най-винарския месец на годината. #ОтЛюбовКъмВиното 

И тази година празнуването на Трифон Зарезан ще започне от центъра на столицата с един Софийски квартален Tour de Зарезан.
След много успешното първо издание през изминалата година и този път Българската Асоциация на Независимите Лозаро- винари, няколко магазина и заведения, отдадени на мисията популяризиране на Българското вино и много винарни членове на асоциацията, се обединяват за едно специално събитие, с което ще стартират отбелязването на Трифон Зарезан.

Във втората събота на Февруари любителите на Българското вино ще имат възможност да се срещнат с представители на 19 изби- членове на асоциацията, на пет различни винени локации.
Посетилите празника ще имат възможност да опитат близо 40 различни вина, а ако съберат печати от посетени четири локации по техен избор, ще могат да участват в томбола със страхотни винени награди!
Качественото българско вино е само на една ръка разстояние от вас- в квартала, в местния магазин, във винения бар- опознайте го!
–––––––––––––
Българската Асоциация на Независимите лозаро- винари е млада и активна организация с нестопанска цел, обединяваща лозаро-винари (предимно семейни предприятия) от различни райони на България, които правят всичко от А до Я: грижат се за лозето, берат гроздето, произвеждат виното, продават бутилките под собствено име/марка. Асоциацията е член на Европейската конфедерация на независимите лозари – CEVI

Домакини на събитието:
Vino Orenda Wine Shop Магазин само за Българско вино- пл. Руски паметник, бул.Македония 50А
Винен бар Grape Central – ул. Цар Самуил 45
Купаж Магазин за български сирена, деликатеси и вина- ул. Солунска 42
Ресторант Bistrello– ул.княз Борис I №66
Enjoywine Магазин за Българско вино- ул. Цар. Шишман 19

ВХОД СВОБОДЕН

За повече информация за участниците и програмата следете в събитието.
#Tourdezarezan
Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/2070941026531445/

ДА ЗАРЕЖЕМ В БРЕСТОВИЦА

Заповядайте да зарежем лозята, да се помолим реколтата да бъде благодатна, с много музика и танци и шествие от площада до лозята.

Очакваме ви в Bendida Winery на 14.02.2019, където може да разгледате избата, да опитате младото ни вино и да ни попитате лично как сме го направили!

ПРОГРАМА:

09:00 ч – Празникът започва с литургия в храм „Свети Теодор Тирон “

10:30 ч – Събиране на ПЛОЩАДА пред кметсвото на село Брестовица, откриване на празника от кмета Любен Радев и официални гости, дегустация на вина

11 – 11:30 ч – ШЕСТВИЕТО се отправя към лозов масив “ Бяло поле “ / на пътя за Йоаким Груево/
Съпроводено е с музика и много настроение

11:30 – 12:30 ч – ВОДОСВЕТ И РИТУАЛНО ЗАРЯЗВАНЕ НА ЛОЗЯТА – с молитва за плодородие и добра реколта. Всеки може да влезне в лозето, да го зареже, да полее ритуално вино върху лозата и да се помоли и тази година да пие хубаво вино.
Музика и народни танци
/ Хубаво е да имате лозарски ножици и допълнителен чифт обувки или такива, които може после лесно да почистите от кал или сняг. /

13:00 ч – Награждаване на участниците в конкурса “ Най- добро домашно вино от реколта 2016 “

13:30 ч – Общоселско веселие

***
след 12:30 ч – Елате ни на гости в BENDIDA WINERY – намира се до точно до стадиона!

ДА ЗАРЕЖЕМ В БРЕСТОВИЦА – СТОЛИЦА НА ВИНОТО В БЪЛГАРИЯ !

За повече информация или ако имате нужда от упътване:
тел. 0887911188

Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/370352313801669

Свети Валентин с Гурме храна и виното на Шато Копса

Още не сте решили къде да прекарате празника си или търсите уникална изненада? Потопете се в магията на Шато Копса – не просто нощувка в замък..а зашеметяващо преживяване с 🍷омайното вино Зейла в Долината на розите.

Линк : https://copsa.bg/sveti-valentin

ТРИФОНЗАРЕЗАНСКО ВЕСЕЛИЕ ви очаква на местността Трифончето край град Харманли на 10 ФЕВРУАРИ /НЕДЕЛЯ/. Нека отбележим празника на лозари, винари и градинари. Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан заедно със своя хор от свещеници ще отслужат Божествена света литургия в храм „Св.Трифон“ по поводa от 9:00 часа.

Ритуалното зарязване на лозе ще бъде от 11:00 часа. Местни винопроизводители ще предложат за дегустация част от продукцията си.

За настроението на гостите ще се погрижат местни фолклорни състави и изпълнители. Подготвили сме още игри и забавления за публиката.

Facebook: https://www.facebook.com/Община-Харманли-649470518529371

Валентин / Зарезан: Рамира & Шато Копса

Четвъртък, 14 февруари 2019 г. от 19:30 ч.

И ние не можем да вземем решение кой от двата празника обичаме повече. Затова и тази година ще празнуваме и двата наведнъж с ВАЛЕНТИН / ЗАРЕЗАН. ❤️🍷

Бъдете гости на Хотел Рамира и отпазнувайте празника на виното и любовта с вкусна храна и дегустация на подбрани вина от Chateau Copsa (www.copsa.bg)

Част от менюто включва занаятчийски хляб, хайвер от сланина, филе от местна пъстърва с лимоново-маслен сос, бавно печено пасищно агнешко и шоколадов тарт с билки и морска сол.

🕢 Вечерята ще започне в 19:30, а цената на куверта е 35лв.

❓За повече информация следете стрницата на събитието, където в идните дни ще споделим всички ястия, както и вината, с които ще ги съчетаем.

☎️ За резервации:
0898675404
Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/373943346739864/

Дата и място на провеждане: 09. 02. 2019 от 12.30ч , с. Брестовица,ул. Момчил войвода 9, ВИ „Вила Винифера“-двора на избата

Програма:

12,40 -13,00 ч. – Водосвет и зарязване на лозата,избиране на Цар на лозята

13,00 ч.-  Празнична програма на Ансамбъл “Тракия” с

Кукерски танци, Хора, Песни и Хореографски шедьоври

14.30- Тематична постановка на Държавен Куклен театър – Пловдив

До 16,00 ч.- Много вино,много наздравици,много народни хора и добро настроение със специалното участие  на Фолклорно Студио „Пълдин” и приятели.

Дегустация на млади вина от реколта 2019, възможност за закупуване на дегустираните вина от магазина на избата.На всеки кръгъл час обиколка на избата-история и традиции, беседа с технолозите.

Дрес код: Топли дрехи , удобни обувки  и добро настроение

Места за настаняване на гостите на винарната: Пловдив: хотели „Капри“, “Габи“, “Ландмарк“

Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/405831750191981

#ОтЛюбовКъмВиното #ТрифонЗарезан #TrifonZarezan
#BulgarianWine #Winebg #BulgarianWinery

5.0/5.0 Article rating
1 Review
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии