Къде да празнуваме Трифон Зарезан – ll

Къде да празнуваме Трифон Зарезан – ll
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

След като публикувахме първия материал за това как и къде може да празнувате Трифон Зарезан тази година, кореспонденцията ни с избите и организаторите на събития не беше приключила все още. Предоставяме ви информация за още няколко събития в най-винарския месец на годината. #ОтЛюбовКъмВиното 

И тази година празнуването на Трифон Зарезан ще започне от центъра на столицата с един Софийски квартален Tour de Зарезан.
След много успешното първо издание през изминалата година и този път Българската Асоциация на Независимите Лозаро- винари, няколко магазина и заведения, отдадени на мисията популяризиране на Българското вино и много винарни членове на асоциацията, се обединяват за едно специално събитие, с което ще стартират отбелязването на Трифон Зарезан.

Във втората събота на Февруари любителите на Българското вино ще имат възможност да се срещнат с представители на 19 изби- членове на асоциацията, на пет различни винени локации.
Посетилите празника ще имат възможност да опитат близо 40 различни вина, а ако съберат печати от посетени четири локации по техен избор, ще могат да участват в томбола със страхотни винени награди!
Качественото българско вино е само на една ръка разстояние от вас- в квартала, в местния магазин, във винения бар- опознайте го!
–––––––––––––
Българската Асоциация на Независимите лозаро- винари е млада и активна организация с нестопанска цел, обединяваща лозаро-винари (предимно семейни предприятия) от различни райони на България, които правят всичко от А до Я: грижат се за лозето, берат гроздето, произвеждат виното, продават бутилките под собствено име/марка. Асоциацията е член на Европейската конфедерация на независимите лозари – CEVI

Домакини на събитието:
Vino Orenda Wine Shop Магазин само за Българско вино- пл. Руски паметник, бул.Македония 50А
Винен бар Grape Central – ул. Цар Самуил 45
Купаж Магазин за български сирена, деликатеси и вина- ул. Солунска 42
Ресторант Bistrello– ул.княз Борис I №66
Enjoywine Магазин за Българско вино- ул. Цар. Шишман 19

ВХОД СВОБОДЕН

За повече информация за участниците и програмата следете в събитието.
#Tourdezarezan
Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/2070941026531445/

ДА ЗАРЕЖЕМ В БРЕСТОВИЦА

Заповядайте да зарежем лозята, да се помолим реколтата да бъде благодатна, с много музика и танци и шествие от площада до лозята.

Очакваме ви в Bendida Winery на 14.02.2019, където може да разгледате избата, да опитате младото ни вино и да ни попитате лично как сме го направили!

ПРОГРАМА:

09:00 ч – Празникът започва с литургия в храм „Свети Теодор Тирон “

10:30 ч – Събиране на ПЛОЩАДА пред кметсвото на село Брестовица, откриване на празника от кмета Любен Радев и официални гости, дегустация на вина

11 – 11:30 ч – ШЕСТВИЕТО се отправя към лозов масив “ Бяло поле “ / на пътя за Йоаким Груево/
Съпроводено е с музика и много настроение

11:30 – 12:30 ч – ВОДОСВЕТ И РИТУАЛНО ЗАРЯЗВАНЕ НА ЛОЗЯТА – с молитва за плодородие и добра реколта. Всеки може да влезне в лозето, да го зареже, да полее ритуално вино върху лозата и да се помоли и тази година да пие хубаво вино.
Музика и народни танци
/ Хубаво е да имате лозарски ножици и допълнителен чифт обувки или такива, които може после лесно да почистите от кал или сняг. /

13:00 ч – Награждаване на участниците в конкурса “ Най- добро домашно вино от реколта 2016 “

13:30 ч – Общоселско веселие

***
след 12:30 ч – Елате ни на гости в BENDIDA WINERY – намира се до точно до стадиона!

ДА ЗАРЕЖЕМ В БРЕСТОВИЦА – СТОЛИЦА НА ВИНОТО В БЪЛГАРИЯ !

За повече информация или ако имате нужда от упътване:
тел. 0887911188

Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/370352313801669

Свети Валентин с Гурме храна и виното на Шато Копса

Още не сте решили къде да прекарате празника си или търсите уникална изненада? Потопете се в магията на Шато Копса – не просто нощувка в замък..а зашеметяващо преживяване с 🍷омайното вино Зейла в Долината на розите.

Линк : https://copsa.bg/sveti-valentin

ТРИФОНЗАРЕЗАНСКО ВЕСЕЛИЕ ви очаква на местността Трифончето край град Харманли на 10 ФЕВРУАРИ /НЕДЕЛЯ/. Нека отбележим празника на лозари, винари и градинари. Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан заедно със своя хор от свещеници ще отслужат Божествена света литургия в храм „Св.Трифон“ по поводa от 9:00 часа.

Ритуалното зарязване на лозе ще бъде от 11:00 часа. Местни винопроизводители ще предложат за дегустация част от продукцията си.

За настроението на гостите ще се погрижат местни фолклорни състави и изпълнители. Подготвили сме още игри и забавления за публиката.

Facebook: https://www.facebook.com/Община-Харманли-649470518529371

Валентин / Зарезан: Рамира & Шато Копса

Четвъртък, 14 февруари 2019 г. от 19:30 ч.

И ние не можем да вземем решение кой от двата празника обичаме повече. Затова и тази година ще празнуваме и двата наведнъж с ВАЛЕНТИН / ЗАРЕЗАН. ❤️🍷

Бъдете гости на Хотел Рамира и отпазнувайте празника на виното и любовта с вкусна храна и дегустация на подбрани вина от Chateau Copsa (www.copsa.bg)

Част от менюто включва занаятчийски хляб, хайвер от сланина, филе от местна пъстърва с лимоново-маслен сос, бавно печено пасищно агнешко и шоколадов тарт с билки и морска сол.

🕢 Вечерята ще започне в 19:30, а цената на куверта е 35лв.

❓За повече информация следете стрницата на събитието, където в идните дни ще споделим всички ястия, както и вината, с които ще ги съчетаем.

☎️ За резервации:
0898675404
Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/373943346739864/

Дата и място на провеждане: 09. 02. 2019 от 12.30ч , с. Брестовица,ул. Момчил войвода 9, ВИ „Вила Винифера“-двора на избата

Програма:

12,40 -13,00 ч. – Водосвет и зарязване на лозата,избиране на Цар на лозята

13,00 ч.-  Празнична програма на Ансамбъл “Тракия” с

Кукерски танци, Хора, Песни и Хореографски шедьоври

14.30- Тематична постановка на Държавен Куклен театър – Пловдив

До 16,00 ч.- Много вино,много наздравици,много народни хора и добро настроение със специалното участие  на Фолклорно Студио „Пълдин” и приятели.

Дегустация на млади вина от реколта 2019, възможност за закупуване на дегустираните вина от магазина на избата.На всеки кръгъл час обиколка на избата-история и традиции, беседа с технолозите.

Дрес код: Топли дрехи , удобни обувки  и добро настроение

Места за настаняване на гостите на винарната: Пловдив: хотели „Капри“, “Габи“, “Ландмарк“

Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/405831750191981

#ОтЛюбовКъмВиното #ТрифонЗарезан #TrifonZarezan
#BulgarianWine #Winebg #BulgarianWinery

Подобни статии