Кулинарни събития и шеф-готвачи завладяват столицата в началото на 2020 г.

Кулинарни събития и шеф-готвачи завладяват столицата в началото на 2020 г.
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

Паоло Касагранде е сред кулинарните магьосници, които пристигат в България за GastronomiX 2020

С нов формат, обогатен тематичен обхват и кулинарно магьосничество. В тази обстановка от 28 до 31 януари 2020 г. столицата ни ще приеме изложение СИХРЕ. Международният форум ще създаде професионална платформа за хорека сектора в Интер Експо Център и за първи път от осем години ще се проведе самостоятелно. Основно място се отрежда на кулинарните събития и шеф-готвачите от световна класа.

СИХРЕ 2020 ще бъде арена на GastronomiX – едно от най-чаканите кулинарни събития. Тазгодишното издание поставя акцент върху балканската кухня и еко отговорностите на ресторантите и шеф-готвачите.

В GastronomiX ще се включат световни имена от кулинарния свят. Сред тях е Паоло Касагранде, шеф-готвач на ресторант „Ласарте“ в Барселона, удостоен с 3 звезди Michelin. В ранните си години той работи в ресторанти в Италия и усъвършенства уменията си в Милано, Лондон и Париж. Оглавявал е Ritz-Carlton M. (Абама),  за който печели първа си звезда Michelin. Заедно с Мартин Берасатеги създава ресторант Lasarte в Барселона – с три звезди Michelin. От 2016 г. е начело на гастрономическия проект на хотел Monument, в който влизат ресторантите Lasarte и Oria – съответно с три и една звезда Michelin.

GastronomiX 2020 ще бъде подвластно и на кулинарната магия на шеф-готвач Емил Минев, дирижирал престижни ресторанти в Англия, Дубай, Япония и Малдивите. Днес той е директор на кулинарната академия Le Cordon Bleu в Лондон. Шеф Минев е отговорен за подбора на преподавателите в академиите на Le Cordon Bleu и одобрението на талантите в тях.

Сред шеф-готвачите се очаква да бъде Нихад Мамеледжия от Босна и Херцеговина от ресторант Fusion на Swissotel в Сараево. Мамеледжия  е основател на Асоциацията на шеф-готвачите в Босна и Херцеговина. Развива таланта си като шеф-готвач за посолството на Италия в страната си. Изповядва философията на еко гастрономическото движение Slow Food. В GastronomiX се включва и шеф Алтин Пренга от Албания, собственик на легендарния ресторант Mrizi I Zanave във Фища. Обявен в Италия за един от революционерите на храната, заради приноса му в развитието на фермерското производство в района.

СИХРЕ 2020 ще се разположи на повече от 10 000 кв.м. площ, за да се превърне в арена и на националната квалификация Bocuse d’Or – най-престижното състезание за млади готвачи в света.

Близо месец остава до началото на СИХРЕ 2020. Ценителите на добрите вкусове и магията на кулинарията могат да направят онлайн регистрация за посещение на www.sihre.bg.

Подобни статии