Jarava Winery

Конференция: „Винен туризъм – състояние и перспективи“

Конференция: „Винен туризъм – състояние и перспективи“

В България има над 250 винарски изби, разположени в различни красиви местности с богато културно-историческо наследство. Българските вина, особено тези от местни сортове, са с изключителни качества. Това е отлична предпоставка за развитие на винен туризъм.
Виненият туризъм има за основна цел, дегустацията на вина и продукти на гроздето, но винените турове не се ограничават само с това, а предлагат разглеждане на лозовите масиви, участие в гроздобера, запознаване с технологията и спецификата на производствените процеси и при възможност участие в тях, и всичко това в комбинация с културния туризъм. Клиентите най-често са образовани, интелигентни и платежоспособни хора, които искат да усетят духа на региона или на страната чрез вкуса на местните вина. Не на последно място виненият туризъм дава възможности за създаване на мрежа от контакти и партньорства в различни бизнес сфери.
В дейността на Организация за управление на Тракийски туристически район основна специализация е виненият и културният туризъм. Град Пловдив има дългогодишен опит в тази сфера и доказателство за това е фестивал „Дефиле на младото вино“, който ежегодно отчита ръст на участници и посетители.
В тази връзка и с оглед на бързото развитие на винения туризъм и изключителните перспективи, които се създават за бранша, организираме конференция на тема: „Винен туризъм – състояние и перспективи“.

Конференцията цели обмяна на информация и споделяне на добри практики в тази сфера. Тя ще се състои в Голяма конферентна зала на ГДК „Борис Христов“ в 4 панела от 9:00 до 12:30ч.:
 I панел: Винения туризъм – основи, състояние и възможности
 II панел: Представяне на винопроизводители и винени туроператори: обмен на опит и добри практики във винения туризъм
 III панел: B2B срещи
 IV панел: Посещение на фестивал „Дефиле на младото вино

Лекторите са лица, известни в сферата на туризма с научните си трудове и специализацията си в страната и чужбина, представители на Министерство на туризма, ангажирани с развитието на 12-те винено-кулинарни дестинации в България, международни туроператори с опит във винения туризъм във Франция и Италия.

Контакти за участие в конференцията:
e-mail: [email protected]
тел.: 0888 909 960

На конференцията ще бъдат допуснати само лица, подали предварителна регистрационна форма и заплатили такса за участие, както и акредитирани журналисти!

Повече информация ТУК

#Конференция #ВиненТуризъм #Пловдив #BulgarianWineTour #WineTour #BulgarianWine #Winebg

5.0/5.0 Article rating
1 Review
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии