Jarava Winery

Кой пие най-много вино по света

Кой пие най-много вино по света

Ватиканът може да е най-малката независима държава в света, но седалището на папата е мястото, където се консумира най-много вино по данни на Wine Institute.

Жителите на града-държава пият по 74 литра вино годишно, което прави по 105 бутилки за всеки. За сравнение, това количество е два пъти по-голямо от изпиваното във Франция или Италия, или три пъти повече, отколкото консумират британците.

Факт е, че населението на Ватикана е необичайно, защото е по-скоро еднородно демографски. Освен това при жителите на папския град съществува и професионалният риск от прекомерна консумация на вино по време на причастията.

Според американското католическо издание National Catholic Reporter най-често жителите на Ватикана са стари мъже с високо образование, които се хранят в големи групи – все фактори, които предразполагат към по-широка консумация на вино.

Все пак фактът, че населението на града-държава е само около 800 души, води до лесно изкривяване на данните за консумацията и продажбата на напитката – Ватиканът има само един супермаркет, който снабдява всички с вино, а то е и почти освободено от данъци.

Източник: webcafe.bg

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ