Jarava Winery

Класирането на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014

Класирането на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014

Над 35 водещи винопроизводители от България и Турция и вносители на вина от Македония и Франция бяха посетени от многобройните гости на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014. Изложението на вино и кулинарни продукти се проведе на 18 и 19 октомври на Античната улица в Регионален исторически музей – Стара Загора за трета поредна година.

Виното BETTERHALF PARADISE на бутикова изба в с. Змеево спечели знака Златна Августиада 2014. То събра най-много адмирации от посетителите на Фестивала.

Знака Сребърна Августиада посетителите присъдиха на виното White Stallion на винарско имение Анджелус Естейт.
Бронзова Августиада – на винарска изба Балар АД за виното К 1 (Сира, Пти Вердо), 2012 г.

Над 1200 души посетиха тазгодишното издание на фестивала, провеждащ се традиционно в Регионалния исторически музей. В лапидариума на музея бе оформен гурме корнър където майстори кулинари от МЕТРО Академия поднесоха специално подбрани и приготвени блюда.

В рамките на Фестивала се проведе Майсторски клас България се изправя срещу Франция в сляпа дегустация на вина, ръководена от винения експерт Яна Петкова.

Организаторите дадоха и пет награди на посетители, избрани чрез жребий, който изтегли директорът на Регионален исторически музей – Стара Загора Ангел Динев.

« на 4 »
No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ