Jarava Winery

Кино и вино на „София филм фест“

Кино и вино на „София филм фест“

„Кино & Вино“ е специална селекция от филми, посветени на виното и гурме културата, от програмата на 16-ия „София филм фест“.

Темата вдъхновява много от големите творци в киното. Зрителите ще имат възможност да се потопят в един очарователен свят на вкусове и аромати, които се преплитат в увлекателни и вълнуващи истории, завладяващи сетивата.

В „Добра година“ на Ридли Скот инвестиционен банкер от Великобритания (Ръсел Кроу) наследява къщата и лозето на чичо си във Франция, където е прекарал голяма част от детството си. Той решава да ремонтира имота, за да го продаде, но спомените, една красива жена и млада американка, която твърди, че е негова незаконна дъщеря, го карат да промени плановете си. Спокойният живот в провинцията може би ще се окаже съвсем не лош.

Носителят на Оскар Ръсел Кроу и легендарният режисьор Ридли Скот отново се събират в тази „трогателна, романтична и прекрасна история“ (Chicago Sun-Times) за един англичанин, който намира душата си, когато загубва сърцето и ума си по една френска красавица (Марион Котияр).Кроу играе безскрупулния бизнесмен Макс Скинър, чиято единствена цел в живота е трупането на богатство на гърба на другите. Но когато наследява лозе в Южна Франция, напористият и устат Скинър започва да намалява темпото и се отдава на простите и безкрайно ценни житейски радости.На фона на опияняващия пейзаж на Прованс и с участието на Албърт Фини, Фреди Хаймор и изгряващата звезда Аби Корниш, „Добра година” е забавна, пълнеща сетивата „прелестна романтична наслада“ (MINNEAPOLIS STAR TRIBUNE), която ще искате да вкусвате отново и отново.

„Едит Пиаф: Живот в розово“ на режисьора Оливие Даан разказва за живота на прочутата френска изпълнителка. Майка ù е алкохолизирана улична певица, а баща ù – цирков артист. Когато е на 20 години, Едит (Марион Котияр е отличена с „Оскар“ за ролята) пее по улиците и е забелязана от собственик на клуб, който скоро след това е убит. Тя започва да взима уроци по пеене от музикант, а той отваря пред нея вратите на концертните зали. Пиаф бързо става популярна. През целия ù живот нейни постоянни спътници са алкохолът и сърдечните драми. Любовта ù с Марсел Сердан завършва трагично с неговата смърт, а Едит загубва и единственото си дете, но въпреки това изпява своята емблематична песен „Не съжалявам за нищо“.

https://www.vbox7.com/play:87567c89

Документалният филм „Мондовино“ на Джонатан Носите ни представя сага, разпростираща се на три континента: борбата за наследство на свръхмогъщите милиардери в долината Напа в Калифорния, съперничеството на две аристократични династии във Флоренция и конфликтите между три поколения в едно семейство от Бургундия, които се борят да запазят своите няколко хектара лозя. Хилядолетия наред виното е символ на Западната цивилизация. Никога борбата във винарския бизнес не е била толкова ожесточeна. Никога досега в играта не са били включени толкова пари и слава. Ала битките не са там, където си мислите – между местните и мултинационалните компании, между обикновените селяни и индустриалните гиганти. В света на виното обичайните заподозрени никога не са там, където ги очаквате.

Носителят на „Оскар“ за адаптиран сценарий „Отбивки“ на режисьора Александър Пейн разказва за „дегустационното“ пътуване на Майлс и Джак в долината на вината в Калифорния. Точно преди сватбата си Джак (Томас Хейдън Чърч) се отправя на ергенска „седмица“ с кола из Калифорния заедно с приятеля си от детинство Майлс (Пол Джамати). Въпреки различията си двамата научават ценни уроци за живота, тъй като съвсем скоро пътуването ги потапя в „море“ от вино, жени и… много смях.

Испанският филм „Средиземноморска диета“ на режисьора Хоакин Ористрел ни представя София – момиче, което израства в кухнята и сред масите в ресторанта на родителите си. Работлива, амбициозна и непредсказуема жена, тя скоро се влюбва едновременно в двама мъже. Омъжва се за единия от тях – стабилния Тони, с когото имат три деца. Но обича с цялото си сърце и Франк – артистичен, чаровен и изтънчен готвач, с когото открива магията на висшата кулинария.

https://www.youtube.com/watch?v=QaQcmc_jHyg

Използвани са материали от Link

 

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ