Jarava Winery

Кино Гурме & Домейн Бойар предлагат неустоима комбинация от качествени филми и специално вино

Кино Гурме & Домейн Бойар предлагат неустоима комбинация от качествени филми и специално вино

Предстоят прожекциите на три документални филма от секцията Кино Гурме на София Филм Фест 2018 – филми, които разкриват интересни аспекти от света на храната и виното, създадени от изтъкнати кинотворци.

По традиция с програмата от филми “Кино ГУРМЕ” водещият български винопроизводител “Домейн Бойар” представя селекция от наградени вина. Тази година акцентът е върху вината QUANTUM с тяхната нова визия. Това са вина с високо качество и стилово многообразие, които имат вече над 50 отличия от най-престижните международни конкурси. Вследствие на тези успехи вината QUANTUM вече присъстват на много от големите световни пазари и се превръщат в международен винен бранд. Това налага и промяната на цялостната им визия. Акцентът сега е върху буквата Q и факта, че вината QUANTUM са символ на Quality wine (качествено вино).

Кино прожекциите ще бъде съпроводени с дегустация на различни вина от серията Quantum и вина от вносното портфолио на” Домейн Бойар”, тематично подбрани за всеки филм.

Ето кои са документалните филми в Кино Гурме програмата за 2018 заедно с вината, които ще дегустирате преди прожекциите:

Френският документален филм „Богините на храната“ ни среща с най-добрите жени шеф-готвачи. Реализирана по сценарий на режисьорката Веран Фредиани, кино историята е конструирана като глобално пътуване, изследващо женската сила в гастрономията. Филмът представя най-добрите – включително Доминик Крен, получила множество звезди „Мишлен“, както и Барбата Линк. Зрителите се запознават с новите звезди в бранша и онези, които приготвят страхотна храна по всички краища на света. Прочути готвачи и журналисти разследват причините жените да са по-назад в модерния кулинарен свят и какво трябва да бъде направено, за да се промени начинът, по който се гледа на дамите в хранителната индустрия. Във филма участват и сомелиери от САЩ, Франция, Италия, Великобритания, Испания.
Преди прожекцията в събота, 24 март 2018, от 14.00 часа в Дома на киното ще бъдат представени вината Quantum Rose Pinot Noir & Syrah и френското розе от Прованс Les Oliviers на избата Chateau de Berne.

„Звезди Мишлен: Приказки от кухнята“ (2017). Историята на режисьора Расмус Динесен е датска кинотворба, която предлага на зрителя поглед зад кулисите на митичния гид „Мишлен“ към работата на неговите тайни инспектори, за да хвърли светлина върху критериите за получаване на една, две или три звезди в заветния червен гид. Чрез интервюта с директора на гида Майкъл Елис филмът предлага шанс за близки срещи с официалните оценки в света на гастрономията. Авторите навлизат в кухните на световни топ-готвачи и се опитват да изяснят какво е необходимо за получаване на прочутите звезди. Освен това „Мишлен“ има и своите критици, които смятат гида за остарял и потаен…

Прожекцията на 25 март 2018 в Дома на киното от 14.00 часа ще бъде съчетана с дегустация на Quantum Pinot Grigio & Chardonnay и разнообразие от няколко чуждестранни вина, внасяни у нас от “Домейн Бойар”.

„Пътят на виното“ (2010) на Николас Карерас предлага среща с уругваеца Чарли Артураола, сред най-известните винени експерти в света, за когото се смята, че притежава един от най-изтънчените носове в Американската асоциация на сомелиерите. Във филма той е в ролята на енолог, изгубил обонянието и вкусовите си усещания. Комбинирайки художествена измислица с реални хора и места, „Пътят на виното” предлага уникален поглед в непознатите територии на винената индустрия, която ревностно пази своите тайни. Това е история за комерсиализацията, ожесточената конкуренция и хората, които също като главния персонаж, са загубили онова, което е в основата на винопроизводството – радостта и страстта към това изкуство. Филмът е удостоен с наградата на ФИПРЕССИ на фестивала в Мар дел Плата през 2011.
Преди прожекцията на 25 март 2018 от 16:00 часа в Дома на киното ще бъдат представени прекрасните вина Quantum Pinot Noir & Merlot и аржентинското Beefsteak Malbec, което също се внася у нас от “Домейн Бойар”.

Не пропускайте специалната комбинация от филми и вина на Кино Гурме и “Домейн Бойар”!

5.0/5.0 Article rating
1 Review
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ