Lozenitsa Estate

Камерън Диас се захваща с био земеделие за производство на нова линия вина

Камерън Диас се захваща с био земеделие за производство на нова линия вина
Актрисата се е съюзила с модният предприемач Катрин Пауър за създаването на Avaline френско розе и испанско бяло вино, като наблегнат на чистотата на продуктите и био практиката.

Камерън Диас и дългогодишната ѝприятелка Катрин Пауър бяха разочаровани. Подобно на много любители на виното, те търсили сертифициран органичен вино с минимални брой добавки, но прословутите в света на виното минимални изисквания за етикетиране на съставките често ги обърквали. Така световната мега звезда, актьор-продуцент и моден предприемач решили да направят своя собствена линия вина, наречена Avaline, включваща френско розе и испанско бяло вино. Базираното в Лос Анджелис дуо е най-новото попълнение в списъкът с известни винопроизводители, от спортисти, актьори и хип-хоп изпълнители. Те се стремят да се отделят от множеството, като обясняват органичните сертификати на своите вина, процесите, които го правят подходящо за веганите и акцент върху минималната употреба на добавки като сулфити .

И двете, започнали да обичат виното от ранна възраст, заедно с културата, която го придружава. Когато Камерън е живяла в Париж, е била 19 години, тя се е научила да „пие вино като европейците“ с всяко хранене, сподели пред Unfiltered: „Става въпрос за удоволствието от комбинация на подходящата храна и вино, а не за пиене, за да се напием“, казва Камерън. „Преживях различни фази в опитите с множество спиртни напитки, но винаги се връщах към първата си любов: виното.“

Камерън Диас се захваща с био земеделие за производство на нова линия вина

Камерън и Катрин започнаха своето пътуване с Avaline през април 2018 г., търсейки мениджъри на винарни, с които да се срещнат за да обсъдят своите идеи. „Намирането на подходящия партньор започва с някой, който вече прави вино, което отговаря на нашите критерии: био грозде, веган-подходящо и възможно с най-малко добавки,“ Катрин заяви пред Unfiltered : „Оттам се стигна до вкусовия профил на виното и способността на производителя да се разраства с нас.“ Те намериха своите винопроизводители в Прованс и Пенедес – Североизточна Испания, посетиха лозята и избите, за да доуточнят детайлите.

Повечето вина преминават през процес, наречен фининг, който избистря виното чрез отстраняване на нежелани частици и утайка. Докато яйчните белтъци, желатин (получени от рибни мехури) и казеин (млечен протеин) са сред вариантите във винарските практики за финиране, Avaline използва бентонитна глина и грахов протеин.

Що се отнася до био гроздето, лозята и източниците на Avaline са изпълнили изискванията, ограничаващи употребата на пестициди и химикали, за да получат сертификат от техните местни власти: Бюрото Veritas със седалище в Париж за розовото вино и базираният в Барселона Каталонски съвет за биологично производство. (И двете вина също получиха одобрение от USDA, което признава тези международни сертификати.) Вината излизат от избата с по-малко сулфити. Въпреки, че тези практики не са нови, те също не са лесни и процесът научил Камерън, какви са изискванията за направата на вида вино, което търси. „Време и финансови инвестиции са необходими, за да бъдат лозята био” – казва Камерън.

Камерън споделя, че планира да пусне още вина по-късно тази година. Avaline вече се предлага в магазините в Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът, а също и онлайн, по 24 долара за бутилка.

Източник: winespectator.com

Instagram Avaline

5.0/5.0 Article rating
1 Review
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии