Камерън Диас се захваща с био земеделие за производство на нова линия вина

Камерън Диас се захваща с био земеделие за производство на нова линия вина
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)
Актрисата се е съюзила с модният предприемач Катрин Пауър за създаването на Avaline френско розе и испанско бяло вино, като наблегнат на чистотата на продуктите и био практиката.

Камерън Диас и дългогодишната ѝприятелка Катрин Пауър бяха разочаровани. Подобно на много любители на виното, те търсили сертифициран органичен вино с минимални брой добавки, но прословутите в света на виното минимални изисквания за етикетиране на съставките често ги обърквали. Така световната мега звезда, актьор-продуцент и моден предприемач решили да направят своя собствена линия вина, наречена Avaline, включваща френско розе и испанско бяло вино. Базираното в Лос Анджелис дуо е най-новото попълнение в списъкът с известни винопроизводители, от спортисти, актьори и хип-хоп изпълнители. Те се стремят да се отделят от множеството, като обясняват органичните сертификати на своите вина, процесите, които го правят подходящо за веганите и акцент върху минималната употреба на добавки като сулфити .

И двете, започнали да обичат виното от ранна възраст, заедно с културата, която го придружава. Когато Камерън е живяла в Париж, е била 19 години, тя се е научила да „пие вино като европейците“ с всяко хранене, сподели пред Unfiltered: „Става въпрос за удоволствието от комбинация на подходящата храна и вино, а не за пиене, за да се напием“, казва Камерън. „Преживях различни фази в опитите с множество спиртни напитки, но винаги се връщах към първата си любов: виното.“

Камерън Диас се захваща с био земеделие за производство на нова линия вина

Камерън и Катрин започнаха своето пътуване с Avaline през април 2018 г., търсейки мениджъри на винарни, с които да се срещнат за да обсъдят своите идеи. „Намирането на подходящия партньор започва с някой, който вече прави вино, което отговаря на нашите критерии: био грозде, веган-подходящо и възможно с най-малко добавки,“ Катрин заяви пред Unfiltered : „Оттам се стигна до вкусовия профил на виното и способността на производителя да се разраства с нас.“ Те намериха своите винопроизводители в Прованс и Пенедес – Североизточна Испания, посетиха лозята и избите, за да доуточнят детайлите.

Повечето вина преминават през процес, наречен фининг, който избистря виното чрез отстраняване на нежелани частици и утайка. Докато яйчните белтъци, желатин (получени от рибни мехури) и казеин (млечен протеин) са сред вариантите във винарските практики за финиране, Avaline използва бентонитна глина и грахов протеин.

Що се отнася до био гроздето, лозята и източниците на Avaline са изпълнили изискванията, ограничаващи употребата на пестициди и химикали, за да получат сертификат от техните местни власти: Бюрото Veritas със седалище в Париж за розовото вино и базираният в Барселона Каталонски съвет за биологично производство. (И двете вина също получиха одобрение от USDA, което признава тези международни сертификати.) Вината излизат от избата с по-малко сулфити. Въпреки, че тези практики не са нови, те също не са лесни и процесът научил Камерън, какви са изискванията за направата на вида вино, което търси. „Време и финансови инвестиции са необходими, за да бъдат лозята био” – казва Камерън.

Камерън споделя, че планира да пусне още вина по-късно тази година. Avaline вече се предлага в магазините в Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът, а също и онлайн, по 24 долара за бутилка.

Източник: winespectator.com

Instagram Avaline

Подобни статии