Jarava Winery

Как коронавирусът заплашва производителите на вино

Как коронавирусът заплашва производителите на вино

Много вино производители започват да усещат влиянието на разпространението на коронавирус, особено тези с голяма азиатска клиентска база. Някои от тях вече отчитат 90% спад в продажбите за Китай.

Проблемът за производителите е двоен – тук се наблюдава общо намаляване на консумацията на алкохол от китайските потребители и затруднения на китайските митнически служби.

Тъй като Китай е един от най-големите пазари на луксозни стоки в света, многонационалните компании са наистина притеснени. Не е изненадващо, защото например LVMH и Pernod Ricard имат съответно 30% и 10% от бизнеса в Китай.

Според Forbes Torres, водеща испанска марка вино, се очакват големи проблеми – прогнозира се, че продажбите ще спаднат с 50% през месец март.

Ефектите се усещат и другаде – Чили изнася една трета от виното си в Китай, докато австралийските винарни продават 90% през януари и февруари.

Производителите на шампанско предупредиха, че коронавирусът може да забави разширяващите се възможности за потребление на Азия за пенливо вино.

„В Китай всичко е спряло напълно“, казва Флорентин Рок-Буазел, президент на Champagne Boizel в интервю за CNBC за ефектите на коронавируса.

Diageo казва, че разпространението на вируса в Китай и Азиатско-Тихоокеанския регион може да повлияе на печалбите им през 2020 г., със спад до 260 милиона долара, тъй като баровете и ресторантите остават затворени.

Базираната в Лондон компания за напитки, която продаде водещите си марки за вино, Treasury Wine Estates, през 2016 г., и за да се фокусира върху пазарите за алкохол и бира, е изправена пред сериозни търговски предизвикателства от края на януари.

Редица винени изложения в Китай бяха отменени или разсрочени. Това са: China International Alcoholic Drinks Expo (CIADE), TWC Chengdu Fine Wine Showcase, Sud de France Wine Roadshow – Пролетна сесия 2020 г. и Китайският панаир на храните и напитките (CFDF).

Източник: Link

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии