Jarava Winery

Как да сложим сезоните в буркан

Как да сложим сезоните в буркан

Домашно консервираните храни винаги ще бъдат ценни за хората – те не само съхраняват характера и свежестта на всеки сезон в останалото време от годината, а и преобразуват продуктите и ги обогатяват с нови аромати и вкусове.

“4 сезона в буркани” – новата книга на Ивелина Иванова, издадена от Gourmet Publishing, е съвременен кулинарен пътеводител с рецепти за домашно консервиране.
Книгата разкрива разнообразието на консервираната храна в естествения ѝ годишен цикъл на последователно изобилие от плодове и зеленчуци. Над 120 рецепти за конфитюри, сладка, туршии, разядки, сосове, сиропи и ликьори описват многобройни традиционни техники за съхраняване на продукти и едновременно с това следват глобалните тенденции за здравословно хранене. Специално място е отделено на запазването на месо и риба, както и на приготвянето на ароматни смеси от подправки, плодови оцети и уханни екстракти.

Храната се възприема с всички сетива и всеки ще разбере това, когато погледне впечатляващите фотографии на кулинарните произведения в “4 сезона в буркани” и необяснимо как усети и вкуса, и аромата им.

Ивелина Иванова е автор на много кулинарни книги, шеф-готвач на сайта за модерно хранене МЕНЮ и основател и водещ преподавател на Кулинарно училище МЕНЮ. Успешната ѝ кариера е резултат от неуморна работа в изучаване, прилагане и преподаване на традиционни и съвременни похвати на готварското изкуство, а също и на вроденото ѝ умение да съчетава техники и продукти, така че да създава хармонични комбинации – истинско удоволствие за всеки ценител на добрата храна.


Книгата “4 сезона в буркани” може да намерите в книжарниците или онлайн тук: https://www.vintageclub.bg/product/4-sezona-burkani-ivelina-ivanova-2493

Други книги на Ивелина Иванова:
Любими български рецепти / 100 Bulgarian Dishes
Домашен хляб
50 постни рецепти
50 неустоими десерта
50 бързи рецепти

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ