Jarava Winery

Как да се справим с безсънието

Как да се справим с безсънието

Благодарение на великолепната книга на Здравко Райков „Вино за здраве” имаме възможността да ви представим удивителните способности на божествената напитка да предпазва организма ни от най-различни заболявания. В този материал ще ви бъдем полезни като ви покажем как да се избавите от безсънието без помощта на сънотворни лекарства. Как става това? С вино, разбира се!

БЕЗСЪНИЕТО УВРЕЖДА ЗРАВЕТО

Недоспиването се отразява негативно на нашата работоспособност, концентрация и внимание. Ако не си доспиваме с 3-4 часа, нашият организъм престава да реагира на хормона инсулин, който управлява мастния и въглехидратния обмен. Недостигът от сън води до повишаване на кръвното налягане, влияе на хормоналния фон и равнището на глюкозата в кръвта.

НЕДОСПИВАНЕТО Е ПАГУБНО И ЗА ПСИХИКАТА НИ

Установено е, че тези, които спят по-малко от 6 часа в денонощието, се чувстват 2,5 пъти по-изморени от хората, които прекарват в леглото повече от 8 часа. Малко спящите хора два пъти по-често проявяват жестокост, три пъти по-често изпитват пристъпи на ярост и шест пъти по-често са виновници за пътнотранспортни произшествия.

СЪНЯТ Е ЗДРАВЕ!

Пълноценният сън за здравословното ни състояние има не по-малко значение, отколкото правилното хранене и физическите упражнения. Нормалният спокоен нощен сън помага не само да се възстановят силите, но и активизира процеса на борбата с тях. Продължителният сън е хормонална терапия, която не дава никакви странични ефекти.

Много хора погрешно смятат, че сънят е загуба на време – недостигът му влияе сериозно върху здравето, работоспособността и общата психична настройка, в това число и върху еротичното възприятие на обкръжаващия свят.

Недоспиването е свързано с появата на проблеми с концентрацията, способностите за обучение, с намаляване на вниманието към детайлите.

СРЕД СРЕДСТВАТА, КОИТО ЩЕ НИ ПОМОГНАТ ДА СЕ СПРАВИМ С БЕЗСЪНИЕТО, Е И ИСТИНСКОТО ВИНО ОТ УЗРЯЛО ГРОЗДЕ.

Леко подгрято, то ускорява настъпването на съня и го прави по-дълбок. Много преди да се изобретят сънотворните лекарства, лекарите препоръчвали вечер по чаша вино против безсъние. Във виното се съдържа голямо количество мелатонин – хормона на съня. В организма ни той се произвежда от епифизата – отделя се през тъмната половина на денонощието и сигнализира на организма, че е настъпило време за сън. Мелатонинът във виното помага да се регулира ритъмът на съня и бодърстването.

Истинското вино от грозде особено благоприятно влияе на възрастни хора, като нормализира съня им. За разлика от сънотворните средства – барбитури, които гарантират наркотичен сън и тежко главоболие след събуждане, то помага за нормален, здрав физиологичен сън. Приятният покой, който поражда умерената консумация на истинско вино, разсейва чувството за тревога и подобрява съня. Затова виното се препоръчва вместо сънотворни средства за така необходимия ни здрав физиологичен сън.

ИСТИНСКОТО ВИНО ОТ УЗРЯЛО ГРОЗДЕ Е АЛТЕРНАТИВЕН И НАПЪЛНО БЕЗВРЕДЕН АНТИДЕПРЕСАНТ!

То притежава вещества, които активират хипоталамуса – част от главния мозък, която е отговорна за производството на серотонин и мелатонин, двата основни хормона, влияещи върху настроението, съня и нивото на депресията. Истинското вино от узряло грозде ни помага да забравим какво е стрес, депресия и безсъние!

Източник: Link

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ