Jarava Winery

Какво да правите в Прованс

Какво да правите в Прованс

Прованс може да бъде частен и публичен, вълнуващ и спокоен, пълен с впечатления и аромати. Пътувайте до тази уникална историческа зона във Франция в търсене на тайни заливи, опияняващи аромати на лавандула, концертно преживяване на арената в Ним. Прованс може да обещае само едно – тук няма да ви е скучно.

 • Нотр Дам де ла Гард и музей в Марсилия

Марсилия знае как да бъде съблазнителна: от най-високата точка на града, където се намира катедралата Нотр Дам де ла Гард, Марсилия предлага гледка към красивия си профил – панорама, достойна за филмови кадри – на островите Фриул, каланките , Старото пристанище, покривите на къщи с нотка охра, които се спускат към морето.

 • Град Екс ан Прованс

През 17 век е наречен „малкият Версай”, защото архитектурата на града е много елегантна. Между имения в класически стил, покрити с мъх фонтани, къщи в ренесансов стил можете да направите разходка, която ще ви накара да се влюбите в нея завинаги. Изкачете се до Cours Mirabeau, направете културна спирка в Hôtelde Caumont или музея Granet, посетете древните римски бани.

 • Папският дворец в Авиньон

Столицата на християнството през 14-ти век, Авиньон се отличава със своя папски дворец, построен от Бенедикт XII и Климент VI. Това е огромна готическа сграда с мощни кули, съдебни палати, параклиси и държавни зали, някои от които са украсени с деликатни фрески и ярки цветове. През юли Съдът на честта се превръща в театрална сцена по време на фестивала в Авиньон.

 • Бо дьо Прованс

Тази крепост, едно от най-красивите села във Франция, разположена на платото де Бо, винаги е защитавала своите жители от Средновековието. Днес можете да посетите стария замък, крепостта, романската църква, музея на Ив Брайер. Непременно трябва да спрете в Кариерите, атмосферата на които потапя посетителите в „вана“ с цифрови изображения, проектирани върху пода и стените с височина 14 метра.

 • Вердонското дефиле

Този провансалски каньон, проправил пътя между Вар и Горните Алпи, е поразителен със своята красота. Водата тук е с чист изумруден оттенък, а самият залив е заобиколен от отвесни скали, чиито силуети омекотяват, когато Вердон се влива в езерото Сен-Кроа. Тук е приятно да се разхождате по маркираните пътеки, можете да отидете на планинско катерене или водни спортове, да отделите време на каране на електрически велосипеди.

 • Връх Венту

Тази „Плешива планина“ кулминира на разстояние от 1911 метра от земята и грациозно се издига над лавандуловите полета. Стръмните му склонове са добре познати на колоездачите от Тур дьо Франс. Варовиковият връх на планината предлага неповторима гледка в ясен ден. Оттук се виждат Алпите, Камарг, Севените и Средиземно море.

 • Горд, Сен Реми дьо Прованс, Русийон

Селата са неподражаеми и не си приличат в Прованс. В регионалния парк Gordes Luberon можете да видите много интересни каменни къщи на хълм с изглед към долината. Luberon Roussillon е богат на охра, която се използва за боядисване на къщи в хиляди уникални нюанси. Saint-Remy-de-Provence отразява изкуството на живот в Прованс, с неговите площади, засенчени от чинари и майсторството на художниците.

 • Катедралата Saint Sauveur в Екс ан Прованс

Построена по стария Аврелианов път, между 5-ти и 17-ти век, тази катедрала има три различни стила: романски, готически и барок! Ще ви хареса триптихът Burning Bush, рисуван от Никълъс Фромент през 1476 г., и изброените исторически органи на катедралата.

 • Планината Сент Виктоар

От височина 1011 метра той доминира над околните пейзажи, а при ясно време ви позволява да видите морето и Алпите. Любимата на художника Сезан планината Сент Виктоар все още привлича спортисти, туристи и любители на творческото наследство.

 • Камарг

Регионалният парк Камарг се простира в делтата на Рона и предлага много интересни маршрути. Можете да избирате между разходка, колоездене или конна езда. По пътя си във всеки случай ще срещнете обширни влажни зони, белязани от солени блата, наводнени ливади, лагуни и следи от коне, бикове и фламинго.

Бъдете очаровани от съкровищата и маршрутите на неподражаемия Прованс!

Източник: www.vine-nn.ru

5.0/5.0 Article rating
8 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
 1. ЕКСТРА
 2. СУПЕР
 3. ДОБЪР
 4. СТАВА
 5. ЛОШ

Подобни статии