Изтъкнати шеф-готвачи представят техники за безотпадно готвене на GastronomiX 2022

Изтъкнати шеф-готвачи представят техники за безотпадно готвене на GastronomiX 2022

Предстои петото издание на GASTRONOMIX 2022. Професионалният форум за висша кулинария ще се проведе от 15 до 18 март в зала 1 на Интер Експо Център София в рамките на СИХРЕ 2022.

Важен фокус и основна тема на тазгодишното издание е Готвенето с нулев отпадък или Zero Waste Cooking. Много будни професионалисти от HORECA бранша осъзнават ролята на професионалното им поведение за спасяване на годна храна и намаляване на хранителните отпадъци.

На GASTRONOMIX 2022 ще видим презентации и демонстрации на утвърдени и талантливи шеф-готвачи, представящи идеи, техники и рецепти за безотпадъчно готвене, както и други интересни теми от широкия свят на професионалната кухня и сладкарството.

Неизменна цел на GASTRONOMIX е да вдъхновява младите и изграждащите се готвачи и ресторантьори, да дава идеи, да надгражда знания, да повишава екологичната и социална отговорност в професията. Призванието на форума е да работи за създаването на една интересна, вкусна и разнообразна картина на ресторантьорството у нас.

В рамките на GASTRONOMIX 2022, на 16 март, сряда, от 14:00 часа, ще се проведе кръгла маса на тема Храна с нулев отпадък: добри практики и перспективи, с участието на представители от бранша и други бизнеси, които активно работят за спасяването на годна за консумация храна и за намаляването на хранителните отпадъци.

Организатори на GASTRONOMIX са Интер Експо Център, DiVino и Българската асоциация на професионалните готвачи, а генерален спонсор на събитието е МЕТРО България.

ПРОГРАМА

 

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. СУПЕР
  2. МН. ДОБРО
  3. ДОБРО
  4. СТАВА
  5. ЛОШ