Издателство ГУРМЕ Ви кани на премиера на готварската книга „Така би сготвила баба ти“ на Петър Стоянович

Заповядайте на 17 декември 2016 – събота, от 12:30 часа на Панаир на книгата в НДК, щанд Б1 – десен полуетаж.

Тази нито само кулинарна, нито обикновена книга е наръчник за блестящи софийски рецепти, подплатени от забележителни истории към тях, които ще бъдат поднесени от приятелите на автора: Владо Пенев, Марта Вачкова, Гергана Стоянова, Теодора Духовникова, Таня Шахова.
Ще последва чаша добро вино.

„Скалъпих тази книга в желанието да покажа истински, проверени и вкусни рецепти от моето семейство, от приятели и съмишленици. Ако пък изкуша дамата на днешното време да превъзмогне скептицизма и плахостта си към кухненското призвание, ще го считам за голям успех. В допълнение към някои рецепти съм разказал по някоя малка история, ей така, за кеф.“
Петър Стоянович

Когато един доктор по философия, доцент по история, журналист и министър, какъвто е Петър Стоянович, създаде кулинарна книга, тя естествено отразява духа и културата на цяла епоха. А когато авторът е и страстен кулинар, (рибо)ловец и гъбар, то ястията и десертите в тази книга заслужават пълното внимание на всички любители на добрата храна.

„Така би сготвила баба ти“ на д-р Петър Стоянович съдържа над 200 великолепни рецепти, повечето изпитани от няколко поколения, а също и някои интересни истории. Като умел разказвач авторът превръща тази кулинарна книга в изящно-кратка литературна творба и къде с хумор, къде с ирония, но неизменно с обич, рисува с красноречиви щрихи хората и живота в една интелигентна и артистична софийска среда, ценностите на цяла епоха.

Г-н Стоянович не ни оставя и сянка от съмнение, че готвенето на вкусна храна у дома завинаги ще остане въпрос на култура и цивилизационен избор и че кулинарията и нейните традиции са нишка, която свързва и обогатява хората – и в духовните им търсения, и в бита, и в бохемския живот.
Книгата ще може да закупите на Панаира в НДК от щанда на издателство Гурме, а след това „Така би сготвила баба ти“ на д-р Петър Стоянович ще може да намерите и във всички книжарници.