Jarava Winery
Lozenitsa Estate

Издателство ГУРМЕ Ви кани на премиера на готварската книга „Така би сготвила баба ти“ на Петър Стоянович

Издателство ГУРМЕ Ви кани на премиера на готварската книга „Така би сготвила баба ти“ на Петър Стоянович

Заповядайте на 17 декември 2016 – събота, от 12:30 часа на Панаир на книгата в НДК, щанд Б1 – десен полуетаж.

Тази нито само кулинарна, нито обикновена книга е наръчник за блестящи софийски рецепти, подплатени от забележителни истории към тях, които ще бъдат поднесени от приятелите на автора: Владо Пенев, Марта Вачкова, Гергана Стоянова, Теодора Духовникова, Таня Шахова.
Ще последва чаша добро вино.

„Скалъпих тази книга в желанието да покажа истински, проверени и вкусни рецепти от моето семейство, от приятели и съмишленици. Ако пък изкуша дамата на днешното време да превъзмогне скептицизма и плахостта си към кухненското призвание, ще го считам за голям успех. В допълнение към някои рецепти съм разказал по някоя малка история, ей така, за кеф.“
Петър Стоянович

Когато един доктор по философия, доцент по история, журналист и министър, какъвто е Петър Стоянович, създаде кулинарна книга, тя естествено отразява духа и културата на цяла епоха. А когато авторът е и страстен кулинар, (рибо)ловец и гъбар, то ястията и десертите в тази книга заслужават пълното внимание на всички любители на добрата храна.

„Така би сготвила баба ти“ на д-р Петър Стоянович съдържа над 200 великолепни рецепти, повечето изпитани от няколко поколения, а също и някои интересни истории. Като умел разказвач авторът превръща тази кулинарна книга в изящно-кратка литературна творба и къде с хумор, къде с ирония, но неизменно с обич, рисува с красноречиви щрихи хората и живота в една интелигентна и артистична софийска среда, ценностите на цяла епоха.

Г-н Стоянович не ни оставя и сянка от съмнение, че готвенето на вкусна храна у дома завинаги ще остане въпрос на култура и цивилизационен избор и че кулинарията и нейните традиции са нишка, която свързва и обогатява хората – и в духовните им търсения, и в бита, и в бохемския живот.
Книгата ще може да закупите на Панаира в НДК от щанда на издателство Гурме, а след това „Така би сготвила баба ти“ на д-р Петър Стоянович ще може да намерите и във всички книжарници.

5.0/5.0 Article rating
1 Review
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ