Jarava Winery

Зима сред вината – изненади под елхата: винен фест Южен Сакар 4 х 4

Зима сред вината – изненади под елхата: винен фест Южен Сакар 4 х 4

В последните години виненият район Южен Сакар доказа, че пътят към успешния винен туризъм е споделяне на общи идеи, целенасочена съвместна работа на винарните към реализирането им, но и обща визия за бъдещи проекти. Привличането на туристи към региона и развитието на винения туризъм е само една от целите, която успешно постигат с организирането на фестивалите “Южен Сакар 4 х 4”. Стартирала преди години като винен тур за малки групи, в по-семпъл, но иновативен вид, днес идеята дава възможност на доста хора да се включат в преживяването в Южен Сакар.

За втора година винарните от региона организират винени фестове, привличайки не само туристи, но и съмишленици – други винарски изби и организации. Към днешна дата винарните са девет –  Вила Басареа, Заара Естейт, Изба Коларово, Малката Звезда, Винарна Братанов, Росалеа, Бисанте, Иво Върбанов и Тера Тангра.

5 от тези винарни са домакини на фестивалите с Сакар, но вина от всички могат да бъдат дегустирани на всички фестове. След артистичната „Пролет сред лозята“ в изба Коларово, магнетичното и романтично „Лято над нещата“ в Заара Естейт и пъстро оцветената с цветовете на узряло грозде „Есен на звездата“ в Малката Звезда, е ред на Росалеа и Бисанте да посрещнат винените любители и да завършат още по-празнично фестивалната година със „Зима сред вината“.

Коледният дух ще ни завладее още в началото на декември. Датата на зимния фест е 9-ти декември, а началото ще е от 13 ч с наздравица с младо вино, за направата на което се ангажираха всички винарни, но и гостите на есенния фестивал по време на гроздобера. Виненият бар с вина от 9-те изби ще е отворен през целия празничен ден, а ароматът на вкусна храна ще приканва гостите към кулинарния бар.

Програма и този път е интересна и различна, вплитайки образованието, хумора и красивата музика в едно. Мастъкласът стана задължителен елемент в събитията на Южен Сакар и се търсят от гостите, а на зимния фест темата ще бъде традиционни български сирена, представена от майстора на зеленото сирене Цветан Димитров от село Черни Вит.

Ще се забавляваме с комедианта Георги Кючуков, а гост изпълнител ще е Гергина Пейкова от Гласът на България.

А какво е Коледа без коледно дръвче и коледен базар? Ще почустваме истинската коледна магия привечер в двора на избата, където светлините на елхата ще светнат, а подаръците под нея ще бъдат раздадени.  Подаръци ще има за всички, но късметлиите в томболата ще зарадваме със специалните изненади под дръвчето.  На мини коледния базар през целия ден ще могат да се открият вкусни местни деликатеси и красиви творения и идеи за коледни подаръци на местни артисти.

Ще празнуваме край елхата и ще се забавляваме под добре подбраната музика на DJ.

Ще е завладяващ фестивал!

Билети за фестивала могат да бъдат закупени онлайн, както и на щандовете на винарните по време на Фестивал “Дефиле на младото вино” в Пловдив и на Divino.Taste в София.

Елате да празнуваме заедно!

Локация: Винарска изба Росалеа, ул. Кольо Фичето 4A, 6450 Харманли https://goo.gl/maps/nvK2h6d5xDEMsFyx6

5.0/5.0 Article rating
4 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии