Jarava Winery
Lozenitsa Estate

Защо винтовите капачки могат да бъдат по-добри от тапите

Защо винтовите капачки могат да бъдат по-добри от тапите

Независимо дали сте любител на вино или смятате себе си повече за ценител, има вероятност да имате своето мнение за бутилките с винтови капачки.

Съществува стигма, която е свързана с вина, затворени с винтови капачки, вероятно защото първоначално са били използвани за затваряне на вина от по-евтиния край на спектъра (по-нисък клас).

Според сертифицирания сомелиер, автор и основател на Wine for Normal People , Елизабет Шнайдер, винтовите капачки не показват, че бутилка вино вече е с по-малка стойност – а всъщност те пазят виното да не се разваля, много по-добре от корка.

Говорейки пред The Independent , Шнайдер ни казва, че първоначално затварянето на вина с винтови капачки е създадено във Франция, където производителите на вино имат „огромни проценти на разваляне“ от бактерии, които влизат в корка от коркови дървета и могат да съсипят виното.

„Винтовата капачка беше начин да се преодолее това“, каза тя, за изобретението на затварянето на Stelcap, което днес е известно като затваряне на Stelvin.

5.0/5.0 Article rating
3 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии