Защо винтовите капачки могат да бъдат по-добри от тапите

Защо винтовите капачки могат да бъдат по-добри от тапите

Независимо дали сте любител на вино или смятате себе си повече за ценител, има вероятност да имате своето мнение за бутилките с винтови капачки.

Съществува стигма, която е свързана с вина, затворени с винтови капачки, вероятно защото първоначално са били използвани за затваряне на вина от по-евтиния край на спектъра (по-нисък клас).

Според сертифицирания сомелиер, автор и основател на Wine for Normal People , Елизабет Шнайдер, винтовите капачки не показват, че бутилка вино вече е с по-малка стойност – а всъщност те пазят виното да не се разваля, много по-добре от корка.

Говорейки пред The Independent , Шнайдер ни казва, че първоначално затварянето на вина с винтови капачки е създадено във Франция, където производителите на вино имат „огромни проценти на разваляне“ от бактерии, които влизат в корка от коркови дървета и могат да съсипят виното.

„Винтовата капачка беше начин да се преодолее това“, каза тя, за изобретението на затварянето на Stelcap, което днес е известно като затваряне на Stelvin.

Подобни статии