Lozenitsa Estate

Заповядайте на Mastercard TasteBox Вкусът на безценното!

Заповядайте на Mastercard TasteBox Вкусът на безценното!

В уикенда на 10, 11 и 12 юли ви очаква началото на едно смело приключение на вкуса, наречено Mastercard® TasteBox Вкусът на безценното. Събитието е по повод официалното откриване на първия модерен парк за улична кулинария Quartal в София, който предлага 14 различни кулинарни обекта, разположени в елегантни контейнери сред сенките на ясенови дървета в столичния квартал Кръстова вада. Eдин от обектите в парка е Mastercard® TasteBox by Andrè & DiVino – съчетание между постоянно работещ гастро-винен бар и иновативна платформа за дегустации и гастроли на най-новото в света на кулинарията.  

По време на откриването, в Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino и на специално изградения до него винен бар, посетителите може да разчитат на разнообразни вкусово-ароматни удоволствия, предоставени от тази платформа за дегустации и гастрономически експерименти водени от шеф Андре Токев и с топ експертизата на DiVino във вино културата. Това е и място за неочаквани и запомнящи се кулинарно-винени преживявания, където да откриете възможностите и изненадите на местни традиционни и регионални вкусове в модерни авторски интерпретации.

Заедно, Mastercard, шеф Андре Токев и DiVino, застават зад малкия бизнес, ориентиран към качеството. Застават зад каузата на онези български шеф-готвачи, ресторанти и производители, които се стремят да възкресяват забравени продукти и рецепти, да подобряват своите кулинарни концепции и предложения и чрез модерни гурме техники експериментират и творят със сезонни фермерски съставки. Застават и зад малките винопроизводители, които се стремят към най-добро качество и усилено работят за популяризиране на българските местни сортове.

Какво може да опитате на 10, 11 и 12 юли на Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino и винения бар? Замисълът на шеф Андре Токев е да покаже ароматно-вкусовия характер и кулинарните възможности на някои интересни продукти – традиционни, регионални и специални. На събитието може да вкусите хапки, които са израз както на авторските му виждания за приготвянето на храната, така и на уважението и интереса му към истинското качество на продуктите.

На бара DiVino ще предложи разнообразна селекция от 30 качествени български вина на подбрани малки изби, подходящи за сезона. Те обхващат почти всички типове и стилове във виното, а основният акцент е върху местните български сортове. Идеята е да се демонстрира не само разнообразието и местната специфика, които предлагат вината от традиционни сортове, но и фактът, че нашите винари вече създават наистина много добри вина от тях.

На Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino бара може да опитате свежи и елегантни бели вина от гергана, врачански и кайлъшки мискет, тамянка, димят и дори оранжево от керацуда. Няма да липсват и нежни розета или прекрасни по-леки червени вина от мавруд, мелник, рубин, гъмза и памид. За ценителите на класически международни сортове също ще има избор и то със забележително качество. Вината ще се предлагат на чаша, но може да се закупи и цяла бутилка. На бара може да получите информация за всяко вино, а също и компетентен съвет за хармонични съчетания на виното с предлаганата храна.

Привлекателни награди очакват всички посетители, които плащат с Mastercard през трите дни на събитието навсякъде в Quartal и представят на бара на Mastercard TasteBox бележка на стойност над 5 лева. Наградите ще се получават веднага, на място, на Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino бара.

Двете най-големи награди са ваучер за Винен уикенд за двама в Шато Копса и Пикник за двама „на самотен остров“ в Зорница Фемили Естейт.

Друг голям приз е ваучер за Гурме вечеря в столичния ресторант Andrè.

Късметлиите могат също така да спечелят някоя от 24-те бутилки великолепно вино: 12 от тях са Zagreus Vinica мавруд 2017, а другите 12 – бялото Tsarev Brod гергана 2018. Тези две вина са носители на Mastercard наградите за най-добро вино от местен сорт – съответно червено и бяло, в класацията DiVino Top 50 за 2019.

Най-хубавото е, че всички посетители, представили бележка от заплащане с Mastercard на стойност над 5 лева от всеки обект в Quartal, задължително ще получат на бара на Mastercard TasteBox награда – апетитна хапка от Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino или чаша вино Quché совиньон блан.

Вкусът се формира от хората. Ние, хората, даваме живот и богатство на вкуса и носим отговорността да пазим този вкус винаги жив и обновяващ се, да го предаваме от поколение на поколение с помощта на модерните технологии, иновациите и експеримента. 

Този вкус няма цена. Заповядайте и опитайте Mastercard TasteBox Вкусът на безценното!

Къде: Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino, кулинарен парк Quartal, бул. Черни връх 69, на 600 м от метро-станция Витоша в посока планината, от лявата страна на булеварда.
Кога:  10 юли, петък, от 18:00 до 22:00 часа
           11 и 12 юли, събота и неделя, от 12:00 до 22:00 часа

Още за платформата Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino:

През месеците след тридневното събитие за откриването на Quartal, Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino ще работи като гастро-винен бар и ще предлага всеки ден от седмицата, както и в събота и неделя, интересна и разнообразна модерна храна по замисъл на шеф Андре Токев съчетана с добри български вина, подбрани и препоръчани от DiVino.

Mastercard TasteBox дава възможност да се тестват нови продукти, рецепти и идеи и тези творчески експерименти на вкуса да достигнат до нови фенове. Новото начинание на Mastercard, шеф Андре Токев и DiVino в Quartal предоставя шанс за изява и на кулинарното бъдеще на България: изграждащи се професионалисти, учещи се в кулинарни училища и стартиращи готвачи и производители също ще демонстрират свои идеи и умения.

В Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino ще срещнете утвърдени кулинарни майстори и талантливи млади готвачи. Ще опитате най-актуалното, най-новаторското от вкусово-ароматния свят.

В Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino и Quartal се насърчват мобилни и безконтактни плащания: сигурни, бързи, удобни и с висока хигиена.

Най-добре елате и опитайте!

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии