Енолог на 2019 година е Анелия Христакиева

Енолог на 2019 година е Анелия Христакиева
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

Коледният бал на енолозите отмина, еуфорията започна да утихва и е време за кратка равносметка. На събитието присъстваха близо 150 души: основно колеги енолози, но също така и търговци на вино, сомелиери, винени журналисти, собственици на изби и представители на държавната администрация. Или казано с други думи- една съществена част от личностите, които формират лозаро-винарския сектор у нас. Под светлината на прожекторите бяха връчени и престижните ни награди:

1. Наградата „Христо Дерменджиев“ за отличен успех от випуск 2019 на катедра „Технология на виното и пивото“ към УХТ-Пловдив отиде при студентката Павлина Кьосева, с пожелание за много бъдещи професионални успехи.

2. С приза „Млад енолог на годината„, с единодушно решение на УС на СЕБ, бе награден инж. Свилен Георгиев Svilen Georgiev , ВИ „Малката звезда“, заради неуморния си труд в поверената му изба, заради младежкия си устрем и огромния професионален потенциал, които притежава и който тепърва все повече ще разгръща.

3. „Енолог на годината„: по традиция носителят на най-престижната лична професионална награда във винарския сектор у нас бе избран сред тайно гласуване измежду всички присъствали колеги на бала. Тежката корона тази година отиде при инж. Анелия Христакиева Anelia Hristakieva , ВИ „Салла естейт“: професионалист с изключително елегантен и разпознаваем стил, която от години създава с финес едни от най-добрите български вина!

4. Последна по ред, но не и по важност, Председателят на УС на СЕБ, инж. Станимир Стоянов, за втори път в историята на организацията ни, връчи и награда за цялостен принос към развитието на лозаро-винарския сектор у нас. Наградата отиде при доц.д-р Дияна Чобанова, заради близо 40-годишната й винарска практика и научно-изследователска дейност, през която тя с изключителна педантичност и неуморен труд обучи и даде старт на професионалния път на няколко поколения винари и енолози.

« на 3 »

 

Подобни статии