Jarava Winery

Енолог на 2019 година е Анелия Христакиева

Енолог на 2019 година е Анелия Христакиева

Коледният бал на енолозите отмина, еуфорията започна да утихва и е време за кратка равносметка. На събитието присъстваха близо 150 души: основно колеги енолози, но също така и търговци на вино, сомелиери, винени журналисти, собственици на изби и представители на държавната администрация. Или казано с други думи- една съществена част от личностите, които формират лозаро-винарския сектор у нас. Под светлината на прожекторите бяха връчени и престижните ни награди:

1. Наградата „Христо Дерменджиев“ за отличен успех от випуск 2019 на катедра „Технология на виното и пивото“ към УХТ-Пловдив отиде при студентката Павлина Кьосева, с пожелание за много бъдещи професионални успехи.

2. С приза „Млад енолог на годината„, с единодушно решение на УС на СЕБ, бе награден инж. Свилен Георгиев Svilen Georgiev , ВИ „Малката звезда“, заради неуморния си труд в поверената му изба, заради младежкия си устрем и огромния професионален потенциал, които притежава и който тепърва все повече ще разгръща.

3. „Енолог на годината„: по традиция носителят на най-престижната лична професионална награда във винарския сектор у нас бе избран сред тайно гласуване измежду всички присъствали колеги на бала. Тежката корона тази година отиде при инж. Анелия Христакиева Anelia Hristakieva , ВИ „Салла естейт“: професионалист с изключително елегантен и разпознаваем стил, която от години създава с финес едни от най-добрите български вина!

4. Последна по ред, но не и по важност, Председателят на УС на СЕБ, инж. Станимир Стоянов, за втори път в историята на организацията ни, връчи и награда за цялостен принос към развитието на лозаро-винарския сектор у нас. Наградата отиде при доц.д-р Дияна Чобанова, заради близо 40-годишната й винарска практика и научно-изследователска дейност, през която тя с изключителна педантичност и неуморен труд обучи и даде старт на професионалния път на няколко поколения винари и енолози.

« на 3 »

 

5.0/5.0 Article rating
3 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии