Jarava Winery

„Едоардо Миролио“ е първата винарска изба в България сертифицирана с водещия международен стандарт за безопасност на храните IFS Food

„Едоардо Миролио“ е първата винарска изба в България сертифицирана с водещия международен стандарт за безопасност на храните IFS Food

„Едоардо Миролио“, именитата винарска изба от Тракийската низина, премина успешно одита за придобиване на международния стандарт IFS Food. Процесът по подготовка продължава близо 1 година. В този период системата за качество, контрол и безопасност при производство на бяло, розе, червено сухо вино, естествено пенливо вино – бяло и розе, и червено ликьорно вино е успешно верифицирана и усъвършенствана.
Избата получава признатия сертификат на 20.12.2021г с изключително висок резултат: оценка от 93,28 %. Това е първата и единствена до момента винарска изба в България сертифицирана като винопроизводител със стандарт IFS Food.
Той е гаранция за безопасността, качеството и произхода на продукта на всички нива – от производството до крайния етап на консумация (клиент).
Сертифицирането по IFS Food показва високата ангажираност на ВИ „Едоардо Миролио“ към производството на безопасни за здравето на потребителите вина, като се фокусира върху постояннство в качеството, изискванията на клиентите и непрекъснатото подобряване на процесите.
Франко Миролио, изпълнителен директор на винарната, казва:
„Винопроизводството е еволюирало от местна традиция до форма на изящно изкуство. Изкуството да пренасяме вълнуващо сетивно изживяване – от лозята до масата на винолюбителите. Ексклузивността на това преживяване преминава през гаранция за произхода, безопасността и качеството на продуктите.”
IFS Food e признат стандарт за одит на производителите на храни, с акцент върху безопасността на храните и качеството на процесите и продуктите. Съдържа много изисквания, свързани със спазването на спецификациите на клиента. Стандартът IFS Food е разработен с пълно и активно участие на сертифициращи органи, търговци на дребно, представители на хранително-вкусовата промишленост и други заинтересовани страни.

5.0/5.0 Article rating
1 Review
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии