Jarava Winery

Един следобед с Михаил Марковски и сомелиерите на България

Един следобед с Михаил Марковски и сомелиерите на България

РОЗЕ? ЗАЩО, КОГА, КАК И С КАКВО!
ЕДИН СЛЕДОБЕД С МИХАИЛ МАРКОВСКИ И СОМЕЛИЕРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

“Ястие, без компанията на хубаво питие е като живот без любов!”
Марковски е завършил Университет за национално и световно стопанство, София, специалност Международен Туризъм.
Професионална кариера :Шератон София Хотел Балкан; Хотел “Феста Барсело Премиум София”. Сомелиер на 2001 година за България.
Председател на Българската асоциация на професионалните сомелиери – БАПС.

Той е първият български кандидат в международен конкурс за титла ”Най-добър сомелиер на света”, Атина 2004. Вицепрезидент на Българската асоциация на сомелиерите до юни 2007. Марковски е преподавател по сервиране и технология на напитките в “Швейцарски колеж за хотелиерски мениджмент” и в “Европейски колеж за хотелиерски мениджмент”, София.Той е преподавател в курсове по сомелиерство към Българската асоциация на сомелиерите. Преподавател в курсове по сервиране и предлагане на вино и спиртни напитки към Асоциация на професионалните гимназии в България и в различни образователни проекти. Преподавател в курсове по сомелиерство към Българската асоциация на професионалните сомелиери – БАПС. Инициатор на Националния конкурс „Сомелиер на годината 2014” и „Сомелиер на годината 2015”.Почетен член на Дегустационната комисия за Националния конкурс за Розе „Златен киликс”Казанлък 2012,2013,2014 ,2015 г.

Мишо харесва виното. Той обича виното. Той разбира от вино и знае какво да търси в него. Виното му носи щастие, работа и удоволствие. Доволен е, когато виното го среща с някой друг.
Сомелиерството е тест за доверие, а виното – за любов.

„Ако имате една ягода и шампанско, и ако сдъвчете двете, то киселинността на ягодата и тази на шампанското са несъвместими. Трябва да предложите сладко вино, за да го комбинирате с киселината на този плод. Човек различава 4000 аромата, но за съжаление има само четири вкуса, които оценява. Може би във всеки един от Вас се крие по един сомелиер.”
Открийте го в градината на ОБЩЕСТВЕНА КОЛЕКЦИЯ „ШИПКОВА КЪЩА”КАЗАНЛЪК ул.”Отец Паисий” 1 на 6 юни/събота/2015 г от 16:00ч.
ЩЕ ОПИТАТЕ ШЕСТТЕ ФИНАЛИСТИ НА НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА РОЗЕ „ЗЛАТЕНКИЛИКС”2015г,съчетани от СОМЕЛИЕРИТЕ на БЪЛГАРИЯ с различни видове храна,която може да си приготвите сами у дома.
КУВЕРТ ДЕГУСТАЦИЯ:20,00лв

Източник: Дундакови

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии