Jarava Winery
Lozenitsa Estate

Дионисиево шествие възвестява началото на ВИНАРИЯ 2022

Дионисиево шествие възвестява началото на ВИНАРИЯ 2022

Дионисиево шествие ще пренесе жителите и гостите на Пловдив в атмосферата на предстоящата Международна изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ 2022.

Кукери от селата Отец Паисиево и Земен, тридесет гайдари от ансамбъл „Еподай“ и състав от пловдивския фолклорен ансамбъл „Тракия“ ще дефилират по улица „Александър Батенберг“ в събота, 5 март 2022 г. Всички желаещи могат да се включат в празника, който ще започне в 11.30 ч. от градинката до Римския стадион. Атрактивната трупа ще мине по Главната улица и ще стигне до площад „Стефан Стамболов“, където ще зарадва публиката със специална програма. Там ще бъде разположена и 50-литрова бъчва с вино мерло на изба „Ямантиеви“, осигурена за почерпка на пловдивчани и гости на града.

По традиция Дионисиевото шествие се организира няколко дни преди старта на ВИНАРИЯ и символично възвестява началото на престижното изложение в Международен панаир Пловдив. ВИНАРИЯ 2022 ще се проведе от 9 до 13 март и ще покаже колекции от вина и високоалкохолни напитки на компании от десет  държави, както и иновации за индустрията.

Богато винено разнообразие очаква ценителите и дегустаторите – продукти на световно признати бутикови изби, изтънчени вина от Тракийската низина, гроздови еликсири от Дунавската равнина, елегантни тероарни и класически линии с вкус на мавруд, кеберне и мерло.

Продукцията на бутикови изби от различните региони на България ще илюстрира променената винена карта на страната ни. Наред с традиционните гроздови вкусове винопроизводителите ще презентират авангардни серии с дъх на плодове. Плодовият аромат се забелязва и при спиртните напитки, които ще бъдат експонирани на ВИНАРИЯ 2022. Качествената листа на вина и спиртни напитки се допълва с най-популярното питие – бирата. Посетителите ще могат да опитат жива крафт бира и различни видове пиво от утвърдени пивоварни.

В 27-то издание на ВИНАРИЯ има и силно международно участие. Посетители и търговци ще намерят експозициите на квалитетни изби от Италия, винопроизводители от Португалия, Чехия и Словакия, бутиково вино от Словения. богата гама от качествени тероарни вина от Германия, Австрия и Франция. За първи път в изложението се включват винарни от Азербайджан, които промотират национално производство, традиционни и модерни технологии във винената индустрия.

„Градът на виното и деликатесите“ е сред най-атрактивните за посетителите зони, където освен подбраните колекции вина и спиртни напитки, те ще могат да опитат изискани храни и специалитети от изложбите ФУДТЕХ и ВКУСОВЕТЕ НА ИТАЛИЯ.

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии