Дионисиево шествие възвестява началото на ВИНАРИЯ 2022

Дионисиево шествие възвестява началото на ВИНАРИЯ 2022
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

Дионисиево шествие ще пренесе жителите и гостите на Пловдив в атмосферата на предстоящата Международна изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ 2022.

Кукери от селата Отец Паисиево и Земен, тридесет гайдари от ансамбъл „Еподай“ и състав от пловдивския фолклорен ансамбъл „Тракия“ ще дефилират по улица „Александър Батенберг“ в събота, 5 март 2022 г. Всички желаещи могат да се включат в празника, който ще започне в 11.30 ч. от градинката до Римския стадион. Атрактивната трупа ще мине по Главната улица и ще стигне до площад „Стефан Стамболов“, където ще зарадва публиката със специална програма. Там ще бъде разположена и 50-литрова бъчва с вино мерло на изба „Ямантиеви“, осигурена за почерпка на пловдивчани и гости на града.

По традиция Дионисиевото шествие се организира няколко дни преди старта на ВИНАРИЯ и символично възвестява началото на престижното изложение в Международен панаир Пловдив. ВИНАРИЯ 2022 ще се проведе от 9 до 13 март и ще покаже колекции от вина и високоалкохолни напитки на компании от десет  държави, както и иновации за индустрията.

Богато винено разнообразие очаква ценителите и дегустаторите – продукти на световно признати бутикови изби, изтънчени вина от Тракийската низина, гроздови еликсири от Дунавската равнина, елегантни тероарни и класически линии с вкус на мавруд, кеберне и мерло.

Продукцията на бутикови изби от различните региони на България ще илюстрира променената винена карта на страната ни. Наред с традиционните гроздови вкусове винопроизводителите ще презентират авангардни серии с дъх на плодове. Плодовият аромат се забелязва и при спиртните напитки, които ще бъдат експонирани на ВИНАРИЯ 2022. Качествената листа на вина и спиртни напитки се допълва с най-популярното питие – бирата. Посетителите ще могат да опитат жива крафт бира и различни видове пиво от утвърдени пивоварни.

В 27-то издание на ВИНАРИЯ има и силно международно участие. Посетители и търговци ще намерят експозициите на квалитетни изби от Италия, винопроизводители от Португалия, Чехия и Словакия, бутиково вино от Словения. богата гама от качествени тероарни вина от Германия, Австрия и Франция. За първи път в изложението се включват винарни от Азербайджан, които промотират национално производство, традиционни и модерни технологии във винената индустрия.

„Градът на виното и деликатесите“ е сред най-атрактивните за посетителите зони, където освен подбраните колекции вина и спиртни напитки, те ще могат да опитат изискани храни и специалитети от изложбите ФУДТЕХ и ВКУСОВЕТЕ НА ИТАЛИЯ.

Подобни статии