Jarava Winery

Дигитално земеделие на „Агра”, гъба срещу рак на „Фудтех“, инсталация за вино и бира на „Винария” в Пловдив

Дигитално земеделие на „Агра”, гъба срещу рак на „Фудтех“, инсталация за вино и бира на „Винария” в Пловдив

На снимката:  Повече иновации за дигитално земеделие има сред общо 68-те новости, които ще покаже  мегафорумът за агробизнес, вино, храни и оборудване  от 20 до 24 февруари в Международен панаир Пловдив.

Системи за дигитално земеделие ще демонстрира Международната селскостопанска изложба „Агра 2019” от 20 до 24 февруари в Международен панаир Пловдив. Тя е част от мегафорума за агробизнес, вино, храни  и оборудване заедно с изложбите  „Винария” и  „Фудтех”.

На него ще бъдат представени 15 световни новости. Една от тях е биоскенерът на бъдещето – пътна карта, която проследява дали земеделски, хранителни или фармацевтични продукти са създадени според изискванията на биопроизводството, за да бъде елиминирани фалшификатите. Тя беше сред финалистите в престижния международен конкурс Bio-IT World в САЩ.

Онлайн платформа за търговия със зърно, новост в Европа, показва наша компания. Електронният пазар намалява разходите и пести време.

Световна иновация е оборудването за акустичното замразяване, запазващо напълно качествата на суровините и храните. От същия ранг са продуктите на Института по криобиология и хранителни технологии: синьо вино, диетичен шоколад и сладкиш линцер с екстракт от водораслото спирулина, притежаващо антиоксидантни и билогично активни свойства.

Пълна гама продукти от сибирска чага – чай, течен и сух екстракт, които са новост в европейски мащаб, ще покаже изложението на хранителната индустрия „Фудтех”. Гъбата „Чага“ е одобрена в Русия като препарат срещу рак, помага  при гастрит, язва и колит. Научни изследвания подкрепят тезата за лечебните свойства на гъбата, която в Япония наричат „диаманта на гората“.

Деликатеси без аналог в света презентира българска марка. Колекцията е съставена от краве, овче и козе сирене с трюфели или с манатарки. Уникален е и най-новият продукт в нея – кози суджук с три вида трюфели.

Сред иновациите на изложбата за лозарство и винарство „Винария” е последно поколение оборудване. За първи път се представят комбинирана наливна инсталация за вино и бира, кегове за вино за еднократна употреба, бутилиране на вино в алуминиеви кен опаковки.

Общо 68 новости ще бъдат демонстрирани на „Агра”, „Винария” и „Фудтех”. Специалистите ще видят модерните тенденции и разработки. Посетителите ще се наслаждават на вкусната палитра в Града  на виното и деликатесите, където е разположена и изложбата „Вкусове от Италия“. Повече от 30 събития включва съпътстващата програма. Изложенията  ще  бъдат отворени от 9 до 18 ч., а в последния ден – до 14 часа.

Билетът струва 7 лева, като за ученици, пенсионери и инвалиди цената е 4 лева. Заедно с билета посетителите получават анкетна карта, с която могат да участват в проучване и да спечелят една от наградите: бензинова косачка, водоструйка  и електрическа фреза.

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии