Jarava Winery
Lozenitsa Estate

Джулайфест 2017 в Бургас – представя български вина и интересни винени маршрути

Джулайфест 2017 в Бургас – представя български вина и интересни винени маршрути

Виненият туризъм е най-модерният в момента и привлича сериозен интерес към българските производители и възможността тези вина да бъдат дегустирани на място. Заедно с популяризацията на производителите, по време на Търговско изложение Винен Джулайфест Бургас 2017 ще бъдат презентирани и винени маршрути, които включват емблематични исторически, археологически и природни обекти.

Търговско изложение за вино и храни, произведени в България – „Винен Джулайфест 2017„, за втора поредна година ще събере под един покрив компании, лидери от основните браншове, свързани с отглеждането на лозя и производството на вина и спиртни напитки, както и фирми от хранителната промишленост, които защитават високото качеството на българските храни. Изложението ще се състои в Експозиционен център „Флора“ – Бургас от 30 юни до 2 юли. Така събитието ще стане основен акцент на посрещането на лятото Джулай Морнинг в Бургас с богата арт програма и благотворителна кауза, която и тази година ще бъде свързана с безопасността на движението на децата.

Партньори в благотворителната кауза са Сдружение SOS-ПТП, рокерите от Hooligans МС и „Морски братя“, а набраните средства са предназначени за площадка по пътна безопасност в бургаската детска градина „Синчец“. Търговското изложение „Винен Джулайфест 2017“ се организира с подкрепата на Община Бургас и в партньорство с Бургаската Регионална туристическа камара (БРТК). Събитието е с вход свободен. „Винен Джулайфест 2017“ ще даде възможност на посетителите за безплатни дегустации и в двете зали на изложението, като публиката ще избере най-добрите продукти на българските производители на вино и храна.

Томболи и в трите фестивални дни ще предостави награди на най-активните посетители, които ще получат бутилка вино от любимата си марка и производител. Посетителите ще имат възможност да дегустират над 250 вина от различни винопроизводители от региона и цялата страна. Хранителната промишленост ще бъде представена от водещи месопроизводителни и млекопреработвателни фирми, а любопитен акцент са трюфелите, които все по-активно навлизат в хранителната култура на българите.

Новият момент във второто издание на „Винен Джулайфест 2017“ е насочен към туристите – български и чуждестранни.

Използвани са материали от burgasinfo.comburgasdream.com и zonaburgas.bg

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ