ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“ 6 – 7 май 2017

ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“ 6 – 7 май 2017
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

Празникът Дефиле „Вино и гурме“ е естествено продължение на утвърдения в България фестивал „Дефиле на младото вино“ и цели популяризирането на българското вино и кухня, както и развитието на винения, кулинарния и културен туризъм чрез организиране и провеждане на дегустации на вина и ястия през месец май на територията на Стария град в Пловдив.

Основната идея на Дефиле „Вино и гурме“ е създаването на атрактивна възможност за посещение на гости от страната и чужбина в Стария град на Пловдив в началото на активния туристически сезон. Основните целеви групи на събитието са пълнолетни граждани и гости на град Пловдив.

Предстои третото издание на Дефиле „Вино и гурме“ – 06 – 07.05.2017г. Празненствата по откриването започват на 06.05.2017 от 12:00 ч. в Стария град, където се състои символичното откриване на пролетния сезон на виното. Посетителите ще имат възможност да се насладят на достойнствата на българските вина и ястия в неповторимата атмосфера на старинен Пловдив. Дегустациите са с начален час 12:00 и продължават до 20:00 часа.

Акцент в Дефиле „Вино и Гурме” е богатата съпътстващата програма, която включва атрактивни събития като изложби, лекции и дегустации, кулинарни работилници и филмови прожекции. В двата дни на фестивала посетителите могат да се запознаят отблизо с историята на Пловдив и културата на виното и храната.

Всеки желаещ да се наслади на виното може да закупи карнетки с жетони, които се продават пред или във всяка къща, в която се предлага дегустация. Всеки жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, се предлагат заедно с жетони. Обективна класация по интереса на публиката към винарските изби – участници в празника и тяхната продукция се прави по броя на жетоните, с които посетителите са дегустирали. Кулинарните изкушения, се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв. на всяка една от локациите.

Повече информация на Facebook: Дефиле „Вино и гурме“

Подобни статии