Jarava Winery

Дефиле „Вино и гурме“ 2019

Дефиле „Вино и гурме“ 2019

Отбелязвайки титлата Европейска столица на културата за 2019 г. и настъпващата пролет, производителите на вино представят в неповторимата възрожденска атмосфера на ресторантите и музейните къщи, както и галериите в Стария град своите подходящи за сезона вина, а ресторантьорите подбират най-добрите ястия за тях.
Предстои петото издание на Дефиле „Вино и гурме“ – 11 – 12.05.2019 г. Символичното откриване на пролетния сезон на виното ще се състои на 11.05.2019 от 11:00 ч. в началото на Стария град с участието на Ансамбъл „Елика“, съпроводено от богатата музикална програма, след която по традиция ще ви поведем на изключителна дегустационна обиколка, съчетаваща история, култура, вино и гурме.

Дегустациите са с начален час 11:00 и продължават до 19:00 часа, а в неделя до 18:00 часа. В двата дни на фестивала посетителите могат да се запознаят отблизо с историята на Пловдив и културата на виното и храната.
Всеки желаещ да се наслади на виното може да закупи карнетки с жетони, които се продават пред или във всяка къща, в която се предлага дегустация. Всеки жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, и държачи се предлагат заедно с жетони. Обективна класация по интереса на публиката към винарските изби – участници в празника и тяхната продукция се прави по броя на жетоните, с които посетителите са дегустирали и по анкетните карти, които попълват. Кулинарните изкушения, се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв. на всяка една от локациите.

• 4 ЖЕТОНА – 3 лв.
• 12 ЖЕТОНА -9 лв.
• ЧАША С ДЪРЖАЧ и 8 ЖЕТОНА – 12 лв.
• ЧАША С ДЪРЖАЧ, 8 ЖЕТОНА и БРАНДИРАНА ТОРБИЧКА ЗА 2 БУТИЛКИ ВИНО – 16 лв.

За събитието организаторите заедно с Plovdiv CityCard подготвиха специално туристическо предложение: Plovdiv City Card – Дефиле „Вино и гурме“. Plovdiv City Card – Дефиле „Вино и гурме“ е лимитирана серия City Card, която важи само за 11 и 12 Май, 2019 г.
ПОЛЗИ при закупуване на лимитирана серия City Card:
– 8 безплатни дегустации на вино по време на Дефиле „Вино и гурме“ /11-12 Май/ с подаръчен комплект, който включва: брандирана стъклена чаша, държач, торбичка с разделение за 2 бутилки вино
– Безплатен вход за 10 музея и галерии
– Бонуси и отстъпки до 20 % в обекти из целия град
– Безплатно мобилно приложение и навигатор
– Безплатна карта на града
Двата вида карти са:
• 24-ЧАСОВА PLOVDIV CITY CARD – 33 лв.
• 72-ЧАСОВА PLOVDIV CITY CARD – 42лв.
страница на картите: https://plovdivcitycard.com/bg/defile-vino-gurme/
„Вечер на награждаването на участниците в Дефиле „Вино и гурме” е гала вечерята, на която се връчват наградите на експертната комисия за „Най-умело съчетание на вино и храна” на ресторантите и винопроизводителите, участници в събитието.
Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив организират Дефиле „Вино и гурме“ в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии – Пловдив, професионални гимназии и висшите учебни заведения, кетъринг-фирмите, и всички участници във винения бизнес, както и институциите свързани с културата и изкуството в града.

Официална страница
Facebook

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии