Дефиле „Вино и гурме“ 2019

Дефиле „Вино и гурме“ 2019

Отбелязвайки титлата Европейска столица на културата за 2019 г. и настъпващата пролет, производителите на вино представят в неповторимата възрожденска атмосфера на ресторантите и музейните къщи, както и галериите в Стария град своите подходящи за сезона вина, а ресторантьорите подбират най-добрите ястия за тях.
Предстои петото издание на Дефиле „Вино и гурме“ – 11 – 12.05.2019 г. Символичното откриване на пролетния сезон на виното ще се състои на 11.05.2019 от 11:00 ч. в началото на Стария град с участието на Ансамбъл „Елика“, съпроводено от богатата музикална програма, след която по традиция ще ви поведем на изключителна дегустационна обиколка, съчетаваща история, култура, вино и гурме.

Дегустациите са с начален час 11:00 и продължават до 19:00 часа, а в неделя до 18:00 часа. В двата дни на фестивала посетителите могат да се запознаят отблизо с историята на Пловдив и културата на виното и храната.
Всеки желаещ да се наслади на виното може да закупи карнетки с жетони, които се продават пред или във всяка къща, в която се предлага дегустация. Всеки жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, и държачи се предлагат заедно с жетони. Обективна класация по интереса на публиката към винарските изби – участници в празника и тяхната продукция се прави по броя на жетоните, с които посетителите са дегустирали и по анкетните карти, които попълват. Кулинарните изкушения, се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв. на всяка една от локациите.

• 4 ЖЕТОНА – 3 лв.
• 12 ЖЕТОНА -9 лв.
• ЧАША С ДЪРЖАЧ и 8 ЖЕТОНА – 12 лв.
• ЧАША С ДЪРЖАЧ, 8 ЖЕТОНА и БРАНДИРАНА ТОРБИЧКА ЗА 2 БУТИЛКИ ВИНО – 16 лв.

За събитието организаторите заедно с Plovdiv CityCard подготвиха специално туристическо предложение: Plovdiv City Card – Дефиле „Вино и гурме“. Plovdiv City Card – Дефиле „Вино и гурме“ е лимитирана серия City Card, която важи само за 11 и 12 Май, 2019 г.
ПОЛЗИ при закупуване на лимитирана серия City Card:
– 8 безплатни дегустации на вино по време на Дефиле „Вино и гурме“ /11-12 Май/ с подаръчен комплект, който включва: брандирана стъклена чаша, държач, торбичка с разделение за 2 бутилки вино
– Безплатен вход за 10 музея и галерии
– Бонуси и отстъпки до 20 % в обекти из целия град
– Безплатно мобилно приложение и навигатор
– Безплатна карта на града
Двата вида карти са:
• 24-ЧАСОВА PLOVDIV CITY CARD – 33 лв.
• 72-ЧАСОВА PLOVDIV CITY CARD – 42лв.
страница на картите: https://plovdivcitycard.com/bg/defile-vino-gurme/
„Вечер на награждаването на участниците в Дефиле „Вино и гурме” е гала вечерята, на която се връчват наградите на експертната комисия за „Най-умело съчетание на вино и храна” на ресторантите и винопроизводителите, участници в събитието.
Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив организират Дефиле „Вино и гурме“ в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии – Пловдив, професионални гимназии и висшите учебни заведения, кетъринг-фирмите, и всички участници във винения бизнес, както и институциите свързани с културата и изкуството в града.

Официална страница
Facebook

Подобни статии