Дефиле „Вино и гурме“ в Пловдив 2020

Дефиле „Вино и гурме“ в Пловдив 2020
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

Съвет по туризъм – Пловдив обявява нови дати за Дефиле „Вино и гурме“ – 27 и 28 юни 2020 г.

Отново казваме „Здравей“ на нормалния живот след месеците на строго спазване на противо-епидемиологичните мерки. И нека наваксаме отложените събития с едно от най-приятните и харесвани от пловдивчани – Дефиле „Вино и гурме“. Отложено от м. май, сега на 27 и 28 юни 2020 г. ще имаме удоволствието отново да опитаме съчетанията от хубави вина и кулинарно гурме!

Къде? Разбира се отново в Старият Пловдив…Топлите лъчи на слънцето, зеленината на дърветата, китните багри на цветните дворчета, загадъчната привлекателност на възрожденските къщи създават най-уютната обстановка за кулинарното изживяване!

Винопроизводители ще представят своите вина, а ресторантьори ще подберат най-подходящите ястия за тях на определените локации, които ще намерите .

Това ще бъде шестото издание на Дефиле „Вино и гурме“! Откриването на фестивала ще се състои на 27.06.2020 г. (събота) от 13:00 ч. в началото на Стария град (стълбите на църквата Св. Богородица). Дегустациите са в събота /27.06./, от 13:30 ч. до 20:00 ч. , и в неделя /28.06./ от 13:00 до 19:00 часа.

Дегустациите са срещу жетони / 1 жетон = 1 дегустация/. От всяка локация може да се закупят:

  • 4 ЖЕТОНА – 3 лв.
  • 12 ЖЕТОНА – 9 лв.
  • ЧАША С ДЪРЖАЧ и 8 ЖЕТОНА – 12 лв.
  • ЧАША С ДЪРЖАЧ, 8 ЖЕТОНА и БРАНДИРАНА ТОРБИЧКА ЗА 2 БУТИЛКИ ВИНО – 16 лв.

Кулинарните изкушения, се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв. на всяка една от локациите.

Кой кого ще оценява? Жури от експерти ще даде своите оценки за професионализъм на участниците. Посетителите също ще са арбитър. Тяхната оценка ще е на база анкетни карти и брой събрани дегустационни жетони от всеки участник.

Наградите на експертната комисия за „Най-умело съчетание на вино и храна” на ресторантите и винопроизводителите, участници в събитието , ще се връчат по време на „Вечер на награждаването”.

Организатори на дефилето са „Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив с активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии – Пловдив, кетъринг-фирмите, и всички участници във винения бизнес, както и институциите свързани с културата и изкуството в града.

Подробна информация за събитието, програмата у частниците следете в сайта и социалните мрежи на събитието:

Facebook events: https://www.facebook.com/events/632046984190968/

Facebook page: https://www.facebook.com/wineandgourmetfestival

Instagram: https://www.instagram.com/wine_and_gourmet_festival/

Сайт: http://wineshowplovdiv.events/

Подобни статии