DiVino Taste 2023
Rupel Winery
Salla Estate
International Wine Days

Денят на Алън Рикман изиграл емблематична роля в Bottle Shock

Денят на Алън Рикман изиграл емблематична роля в Bottle Shock

Алън Сидни Патрик Рикман (на английски: Alan Sidney Patrick Rickman) е британски актьор и театрален режисьор, роден в Лондон, Англия. Магьосник в света на шоубизнеса с почти 40-годишна кариера.

Рикман е роден на 21 февруари 1946 година в Южен Хамърсмит, Лондон в семейство от работническата класа. Той става популярен след ролята си на злодея Ханс Грубър в „Умирай трудно“ от 1988 г. Амплоа, което затвърждава и в образа на шерифа на Нотингам от „Робин Худ: Принцът на разбойниците“ (1991), за който получава награда БАФТА. Известен е и с участието си в поредицата за Хари Потър като тъмния учител Сивиръс Снейп. Рикман е също така и именит театрален актьор в съвременни и класически постановки и член на кралската Шекспирова трупа.

Винената аудитория познава Алън Рикман от филма Бутилка шок / Bottle Shock/ 2008, в която роля той влиза в кожата на Стивън Спъриър сомелиер и основател на „Академията за вино“ – един малък кокетен магазин за ценителите на тази напитка, който е британец, но живее във Франция. Действието се развива в средата на 70-те години. Бизнесът не върви и той решава да организира дегустация на вина на сляпо с най-изтъкнатите френски сомелиери. За да направи състезанието по-интересно, той се отправя на пътешествие до далечна слънчева Калифорния, за където се носят слухове, че е започнало не лошо винопроизводство. Спъриър пътува из долината Напа в търсене на участници за предстоящото състезание в Париж. Там той се запознава със собственика на „Шато Монтелена“ – Джим Барет (Бил Пулман, „Докато ти спеше“) и неговия син – Бо (Крис Пайн, „Стар Трек“). Дали Спъриър иска да унижи американските производители на вино по време на състезанието? Дали въпреки застоя, в която се намира реколтата на „Шато Монтелена“, все пак виното ще възстанови отличния си вкус?

Използвани са материали от: bg.wikipedia.org и cinemasistars.com

5.0/5.0 Article rating
8 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ