Jarava Winery

Денят на Алън Рикман изиграл емблематична роля в Bottle Shock

Денят на Алън Рикман изиграл емблематична роля в Bottle Shock

Алън Сидни Патрик Рикман (на английски: Alan Sidney Patrick Rickman) е британски актьор и театрален режисьор, роден в Лондон, Англия. Магьосник в света на шоубизнеса с почти 40-годишна кариера.

Рикман е роден на 21 февруари 1946 година в Южен Хамърсмит, Лондон в семейство от работническата класа. Той става популярен след ролята си на злодея Ханс Грубър в „Умирай трудно“ от 1988 г. Амплоа, което затвърждава и в образа на шерифа на Нотингам от „Робин Худ: Принцът на разбойниците“ (1991), за който получава награда БАФТА. Известен е и с участието си в поредицата за Хари Потър като тъмния учител Сивиръс Снейп. Рикман е също така и именит театрален актьор в съвременни и класически постановки и член на кралската Шекспирова трупа.

Винената аудитория познава Алън Рикман от филма Бутилка шок / Bottle Shock/ 2008, в която роля той влиза в кожата на Стивън Спъриър сомелиер и основател на „Академията за вино“ – един малък кокетен магазин за ценителите на тази напитка, който е британец, но живее във Франция. Действието се развива в средата на 70-те години. Бизнесът не върви и той решава да организира дегустация на вина на сляпо с най-изтъкнатите френски сомелиери. За да направи състезанието по-интересно, той се отправя на пътешествие до далечна слънчева Калифорния, за където се носят слухове, че е започнало не лошо винопроизводство. Спъриър пътува из долината Напа в търсене на участници за предстоящото състезание в Париж. Там той се запознава със собственика на „Шато Монтелена“ – Джим Барет (Бил Пулман, „Докато ти спеше“) и неговия син – Бо (Крис Пайн, „Стар Трек“). Дали Спъриър иска да унижи американските производители на вино по време на състезанието? Дали въпреки застоя, в която се намира реколтата на „Шато Монтелена“, все пак виното ще възстанови отличния си вкус?

Използвани са материали от: bg.wikipedia.org и cinemasistars.com

5.0/5.0 Article rating
13 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ