Lozenitsa Estate

Девет от най-красивите бутилки за вино и спиртни напитки в света

Девет от най-красивите бутилки за вино и спиртни напитки в света

Въпреки, че всичко което блести, със сигурност не е злато и вие абсолютно не трябва да съдите книгата по корицата и, има какво да се каже за креативните опаковки. Всъщност, бутилките на някои вина и спиртни напитки са произведения на изкуството. Ето девет от най-красивите бутилки на пазара днес.

LE SECRET РЕДКО ШАМПАНСКО

Историческият бижутер Мелерио е създал блестящата бутилка, бижу- Rare Le Secret за Piper Heidsieck . Към октомври 2018 г. в световен мащаб се продават само 10 бутилки шампанско. Дизайна е вдъхновен от пищните рокли на Мария-Антоанета и се отличава с преплетени платинени и златни нишки. Бутилирането през 1997 г. е известно като „тайната“ реколта, тъй като са направени много малко бройки. Работейки зад затворени врати, майсторът Реджис Камю смесва много ограничено количество от това шампанско и го съхранява в Magnums . Средна цена: 140 000 долара

CHAMBORD

Първоначално тази бутилка за крал е създадена да съдържа ликьор, наречен „Забранен плод“ и е патентован около 1904 г. Формата на бутилката много подхожда на Chambord, черно-малинов ликьор, създаден в памет на френските кралски особи, посетили долината на Лоара през 17 век. Елементите на бутилката – като златния етикет и подобни на короната детайли – свързват Chambord с неговите корени в замъка, корени на долината на Лоара. Средна цена: 31 долара (750 ml).

ЛУИ XIII ДЕ РЕМИ МАРТИН – КОНЯК

Този коняк има епична стара история. Започва през 1569 г., когато метална колба е загубена на бойното поле на Ярнак. Тогава, през 1874 г., е намерена по чудо! И така майсторът на избата Пол-Емил (Реми Мартин) използва формата и стила като модел за тази бутилка, наречена на Луи XIII, покровител на региона на Коняк. Този коняк е включен в менютата на Orient Express през 1929 г., а през 1994 г. Шарл дьо Гол  отпразнува Коледа с него за новоосвободена Франция. Калъфът е от естествена червена кожа, с огледало отвътре и възглавница от сатен. Средна цена: $ 3,999.

ROCHELT

Според легендата, преди около 200 години чирак в завод за производство на стъкла в малкото градче Хол, близо до Инсбрук, случайно вдига бутилка с металните си клещи, докато стъклото е все още меко. Получената „шарка“  от клещите е  вече утвърдилата се тиролска стъклена форма „пинчер“. Версиите на Rochelt съдържат традиционни плодови ракии и отличаващи се тапи, проектирани от немския златар Ото Якоб. Леко разхлабеното им затваряне позволява на ракията да продължи да отлежава след отваряне на бутилката, без да губи нито един от естествените си аромати. Средна цена: 500 долара (375мл).

PERRIER-JOUËT BELLE EPOQUE ROSÉ

През 1902 г. Perrier-Jouët си сътрудничи с пионера в Арт Нуво – Емил Гале, за да създаде бутилката за тази пристижна напитка. В Арт Нуво бутилките се рисуват ръчно до ден днешен. Средна цена: 300 долара.

КЛЕЗ АЗУЛ РЕПОСАДО

Всяка бутилка Clase Azul Reposado отнема две седмици, за да се направи на ръка. В съответствие с мексиканската традиция, керамичните бутилки са боядисани в синьо и бяло. Средна цена: 110 долара.

VOLCÁN DE MI TIERRA BLANCO И CRISTALINO

Формите на бутилките Volcán de mi Tierra са вдъхновени от „ Вулкан “ в полетата от агаве на Гуадалахара.
Средна цена: 45 долара (Бланко) и 70 долара (Кристалино).

WOODFORD RESERVE BACCARAT EDITION

Тази кристална бутилка от легендарния френски Baccarat, предлагана само в избрани безмитни магазини по целия свят, има елегантно издължена версия на стандартната форма на Woodford и се предлага опакована в червена кутия с много документи за произход. Самият бърбън е отлежал в американски дъб и след това е отлежавал в бъчви от стар коняк за още три години. Средна цена: 1500 долара.

GRAND MAYAN ULTRA AGED

Тази 100-процентова ултра-състарена, централна високопланинска текила със синьо агаве има привличаща вниманието керамична бутилка, проектирана от основателя Карлос Монсалве. Бутилките са рисувани ръчно от художници в Мексико Сити и всеки елемент има значение: Цветята представляват живот, а рисуваните листа изобразяват баланса между „нашите роднини и хората, които сме срещнали в живота си“, според уебсайта на марката , Средна цена: 80 долара.

Текст: МАРИСЕЛ САЛАЗАР
Източник: vinepair.com

 

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии