Jarava Winery

В настроение за DiVino.Taste 2022

В настроение за DiVino.Taste 2022

Отново е време да се съберем и да уважим възхода на българското вино!
Предстои 11-ото издание на DiVino.Taste. Изложението ще се проведе от 11 до 13 ноември 2022, в зала 4 на Интер Експо Център София. Организатор е винената медия DiVino.

Форумът на българското вино тази година се очертава като един от най-силните, мащабни и интересни в историята му. Под един покрив ще представят вината си 80 български винопроизводители, а това означава възможност да се дегустират над 500 различни вина – една представителна картина на най-качественото и атрактивното от родната ни винарска продукция. На taste.divino.bg може да научите кои са изложителите.

DiVino.Taste се проведе за пръв път през 2011 година и за изминалото десетилетие се превърна в най-успешния и голям форум за популяризиране у нас и по света на българското вино и винопроизводство. Принос за успеха имат доста фактори, но вероятно най-важният се корени в едно неизменно правило – на изложението винопроизводителите участват при равни и съвсем семпли условия, така че за тях говорят само и единствено вината им.

Форумът на българското вино дава възможност да се дегустират и дискутират вина от всички български региони, от най-интересните тероари у нас, в най-разнообразни стилове, внимателно направени вина от местни и международни сортове… Зад масите на изложителите застават самите винари и/или собственици, за да представят лично и да разказват за историята и особеностите на всяко вино и за да се вслушват в мнението и реакциите на дегустиращите гости – любители и професионалисти.

DiVino.Taste е и удобна професионална платформа за директен контакт между българските винопроизводители и ресторантьори, търговци, дистрибутори, крайни клиенти. А освен това, за българското винено общество събитието е и място за среща със световни винени експерти.

Форумът е полезен и ценен както за посетители – работещи с вино или винолюбители, така и за винопроизводителите. Защото оживеният обмен на впечатления и мнения  ражда нови идеи!

В настроение за DiVino.Taste 2022

Майсторски класове

Предстоящото издание е първото след 2019, в което след две години прекъсване, е планирана богата и силна паралелна програма от майсторски класове – с български и чуждестранни лектори на високо ниво и по най-интересни и горещи теми от света на виното.

За всеки от дните на уикенда – 12 ноември, събота и 13 ноември, неделя, са планирани по четири майсторски класа в зала Мусала на Интер Експо Център София. Ето програмата със заглавията и имената на лекторите, а ако последвате всеки линк, ще намерите подробности за майсторския клас и достъп до билети.

12 ноември, събота
10:00 – 12:00 Непознатият зехтин. Водещ: Костас Лирис, експерт и сертифициран дегустатор на зехтина
12:15 – 14:15 The Big Orange. Кехлибарената страна на Европа. Водещи: Яна Петкова и Ирина Софранова, винени експерти
14:30 – 16:30 Ренесансът на грузинската лозаро-винарска култура. Водеща: Мака Тарашвили, винен експерт
16:45 – 18:45 Мавруд – многолик и разнообразен. Водещ: Инж. тех. Ламбрин Топузлиев, енолог

13 ноември, неделя
10:00 – 12:00 Кава и още – чудодейните испански мехурчета. Водещ: Агнеш Немет, винен експерт
12:15 – 14:15 Леки червени вина: светлото бъдеще на старите балкански сортове. Водещ: Димитър Димов, енолог
14:30 – 16:30 Отлежали български вина – богатство, което да ценим. Водещ: Петър Илиев, енолог
16:45 – 18:45 Шампанско – всеки ден е празник. Водещ: Юлия Костадинова, винен експерт

Екстри

Специално изграденият на DiVino.Taste магазин Casavino дава възможност всеки посетител да се зареди на място с вината, които са събудили интереса му и са му доставили най-голямо удоволствие.

За втора поредна година ще може да се ползва удобно мобилно приложение. В него винарските изби, заедно с вината им и номера на щанда, са организирани както по региони и по азбучен ред в рамките на всеки регион, така и само по азбучен ред. Приложението позволява да се водят бележки за всяко вино, да се дават оценки, да се отбелязват на момента любими вина, които накрая са организирани в строен списък със запазени оценки и бележки. Приложението съдържа и карта-схема на изложението!

И както повелява традицията DiVino.Taste 2022 предлага привлекателна гурме зона за деликатесни и специални продукти, винени аксесоари и, разбира се, вкусна храна и най-качествено кафе.

Поръчайте билети онлайн на Vintageclub.bg!
Билети ще намерите и в Eventim.bg и Bilet,bg, както и на мястото на събитието.

На сайта на изложението taste.divino.bg може да видите кои са изложителите на DiVino.Taste 2022 и вината, които представят. А на фейсбук страницата на DiVino всеки ден представяме участващите винарни.

DiVino.Taste: 11-13 ноември 2022
11 ноември, петък: от 14:00 до 16:00 – вход само с покани за професионалисти и медии
11 ноември, петък: от 16:00 до 21:00 – вход с билети или покани
12 ноември, събота: от 11:00 до 20:00 часа – вход с билети или покани
13 ноември, неделя: от 11:00 до 19:00 часа – вход с билети или покани

Къде: Интер Експо Център София, зала 4, централен вход

Качествените български вина и техните създатели ви очакват на DiVino.Taste 2022

В настроение за DiVino.Taste 2022

5.0/5.0 Article rating
4 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии