Jarava Winery
Lozenitsa Estate

Въпрос с повишена трудност !

Въпрос с повишена трудност !

Concour Mondial de Bruxelles или както медиите го нарекоха „Световното по вино“ се проведе в Пловдив, България с изненадващ почти никакъв интерес от „големите“ медии в страната! И тъй като не може да се вмести в „Черните хроники“, с които ни обсипват ежедневно, „Световното по вино“ не бе отразено подобаващо. Осъзнавайки важността и последствията от такъв форум за града, единствено пловдивските медии и някои вестници осведомяваха (осведомиха) своите читатели за провеждането му. Тук е момента да се запитаме къде бяха BTV, Канал 1 и NOVA TV и защо не счетоха за интересно отразяването на конкурса!
В същност, Дигиталната конференция по вино, която се проведе 2015 г. също беше пренебрегната от медиите. Дори не ги подкрепиха “ по братски“.

Винената индустрия се разширява с всеки изминал ден, страната става все по-популярна сред винените любители по цял свят до някъде благодарение на точно такива форуми!
Ако се върнем няколко месеца назад (в същност почти 1 година), на пресконференция в Пловдив, Министърът на туризма г-жа Ангелкова посочи позитивите от провеждането на тези големи форуми в Пловдив както за града, така и за България. Имаха планове (проекти) за изготвяне на нови и актуални винени маршрути и представянето им пред многобройното чуждестранно жури по представителен начин!
Поне тези винени маршрути можеха да се използват от други чуждестранни медии, решили да пишат за нашето вино. Не е тайна за никой, че сегашните маршрути са не актуални, не работещи, и работещи в интерес на големите, чиито приоритет не е „винения туризъм“.

УВИ ! Явно „имат много работа“ и не е останало време за изготвянето му.
Въпросът с повишена трудност – Защо се влагат максимални средства за провеждането на събитие, без да се вложат минимални усилия за перфектното представяне и да се извлекат най-добрите позитиви от него!
Но стига сме се оплаквали…! Така или иначе браншът никога не е имал подкрепата на държавата, а медиите отразяват само поредния хванат с „домашна ракия“ в количества над допустимите!
Е да благодарим на Община Пловдив, Съюза на Енолозите в България, Националната Лозаро-Винарска Камара, на специализираните винарски медии, избите, които вложиха не малко средства и усилия и разбира се на останалите медии, които отразиха събитието !

Източник: от нета

5.0/5.0 Article rating
3 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ