Jarava Winery

Вино с марката Шалкенбош

Вино с марката Шалкенбош

Винарската изба Шалкенбош е една от най-старите изби на Южна Африка и ще бъде представена през ноември на Салон на виното

Лозята са разположени на надморска височина между 370 м и 500 м в склоновете на планината Витценберг с прекрасен изглед към живописната долина на Тулбах в Южна Африка. Почвата е сходна с тази в долината на река Рона във Франция, а влажните мъгли през повечето нощи, съчетани с високите дневни температури, създават идеални условия за направата на първокласни вина.

История в бутилка
Винарска изба Шалкенбош е създадена в средата на 18 век и е национален паметник на ЮАР. Избата е носител на награда Biodiversity and Wine Initiative (BWI) за устойчиво производство на вино. Сортовете, които се отглеждат, са – Шираз, Каберне Совиньон, Мерло, Мурведър, Малбек, Каберне Фран, Пети Вердо, Виониер, Совиньон Блан, Шардоне, Гренаж и Нювел.

Вината с етикет Шалкенбош са изработени от внимателно подбрани и подредени грозда, които се винифицират в основната сграда на избата. След това отлежават в бъчви, направени от най-добрия френски и американски дъб, което придава техния интензивен вкус и цвят.
Вината с етикет Еденхоф се произвеждат основно за европейските пазари. Те са направени в т.нар. „нов световен стил”, което ги прави подходящи за ранно пиене, макар че те ще се подобрят с подходящо съхранение и стареене. Еденхоф са вече признати от Paarl Young Wine Show, Swissair, Veritas, Wine Magazine Awards, Weinwelt-Германия.

Вината с етикет ISIS също се произвеждат за европейския пазар само в разфасовки 0,750 мл и 5л кутия. Това са вина за всеки ден и са само три вида – сухо червено, сухо бяло и Розе.

От 9 до 12 ноември вината с марка Шалкенбош ще бъдат представени на изложението Салон на виното в Интер Експо Център. Единственият представител в България на винарската изба Винимпорт БГ ще участва в събитието, за да разкаже за качествата на прекрасните вина на една от най-старите изби на Южна Африка.

Може да научите повече за Салон на виното
на официалната страница на събитието http://food-exhibitions.bg/bg/salon-de-vin

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии