Вино с марката Шалкенбош

Вино с марката Шалкенбош
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

Винарската изба Шалкенбош е една от най-старите изби на Южна Африка и ще бъде представена през ноември на Салон на виното

Лозята са разположени на надморска височина между 370 м и 500 м в склоновете на планината Витценберг с прекрасен изглед към живописната долина на Тулбах в Южна Африка. Почвата е сходна с тази в долината на река Рона във Франция, а влажните мъгли през повечето нощи, съчетани с високите дневни температури, създават идеални условия за направата на първокласни вина.

История в бутилка
Винарска изба Шалкенбош е създадена в средата на 18 век и е национален паметник на ЮАР. Избата е носител на награда Biodiversity and Wine Initiative (BWI) за устойчиво производство на вино. Сортовете, които се отглеждат, са – Шираз, Каберне Совиньон, Мерло, Мурведър, Малбек, Каберне Фран, Пети Вердо, Виониер, Совиньон Блан, Шардоне, Гренаж и Нювел.

Вината с етикет Шалкенбош са изработени от внимателно подбрани и подредени грозда, които се винифицират в основната сграда на избата. След това отлежават в бъчви, направени от най-добрия френски и американски дъб, което придава техния интензивен вкус и цвят.
Вината с етикет Еденхоф се произвеждат основно за европейските пазари. Те са направени в т.нар. „нов световен стил”, което ги прави подходящи за ранно пиене, макар че те ще се подобрят с подходящо съхранение и стареене. Еденхоф са вече признати от Paarl Young Wine Show, Swissair, Veritas, Wine Magazine Awards, Weinwelt-Германия.

Вината с етикет ISIS също се произвеждат за европейския пазар само в разфасовки 0,750 мл и 5л кутия. Това са вина за всеки ден и са само три вида – сухо червено, сухо бяло и Розе.

От 9 до 12 ноември вината с марка Шалкенбош ще бъдат представени на изложението Салон на виното в Интер Експо Център. Единственият представител в България на винарската изба Винимпорт БГ ще участва в събитието, за да разкаже за качествата на прекрасните вина на една от най-старите изби на Южна Африка.

Може да научите повече за Салон на виното
на официалната страница на събитието http://food-exhibitions.bg/bg/salon-de-vin

Подобни статии