Jarava Winery

Вино, секс и още нещо …

Вино, секс и още нещо …

С помощта на великолепната книга на Здравко Райков „Вино за здраве“ имаме възможността да ви представим удивителните способности на божествената напитка да предпазва организма ни от най-различни заболявания. Истинското вино от узряло грозде поддържа организма ни здрав, предпазва тялото ни от стареене и ни помага да отслабем. В разгара на лятото обаче ще спрем вниманието си на още една интересна способност на великолепната напитка – да разгорещява желанията ни! А с какъв по-сладък и диетичен десерт може да завърши вкусната вечеря, от един здравословен секс? Не вярвате, че десертът е диетичен? Убедете се сами!

Всяко движение, извършвано по време на любовната игра, неутрализира излишеството, което сме си позволили на масата. Ето какво показват изследванията:

  • „Пасивен оргазъм“ (49 ккал) = 1 с. л. майонеза или 1 шоколадов бонбон;
  • 25 минути секс, който завършва с оргазъм (125 ккал) = 1 средна пица „Маргарита“ или 3 сипкави бисквити, или парче кашкавал, или един бял хляб;
  • 50 минути взаимни ласки (351 ккал) = 1 поничка с мармалад или 1 хамбургер, или 1 чаша горещ шоколад;
  • 15 минути орални ласки (88 ккал) = 3 парчета пушен колбас или чаша вино (150 грама), или порция млечен сладолед;
  • Разтваряне на сутиена с една ръка (18 ккал) = 1 карамелов бонбон.

По време на полов акт се изгарят до 300 калории, които за да ги изразходвате, ще трябва да се занимавате 40 минути с аеробика или 60 минути – с бадминтон, или 50 минути да въртите педалите на велотренажора… Ето защо редовните занимания със секс са отлично средство срещу затлъстяването, укрепват общото физическо и психическо здраве на организма ни и ни правят по-привлекателни. Изследвания дори са показали, че ако жените водят редовен полов живот, те изглеждат по-млади с 5-10 години, увеличената активност на жлезите довежда до по-добра проходимост на порите по кожата, през които се изхвърлят токсините, а от това тялото и лицето младеят, косите придобиват блясък, ноктите стават по-твърди и растат бързо, повишава се производството на колаген, който прави кожата гладка и нежна като коприна и т.н. Затова всичко, което засилва сексуалното ни желание и ни помага да бъдем пълноценни в секса, следва да бъде приветствано. А сред факторите, които много помагат за това благородно дело, е и истинското вино от узряло грозде. То подобрява настроението и потиска задръжките ни, усилва възбудата и половото ни желание.

Виното се отразява на нашия сексуален живот благодарение на много ценните екстрактни съставки, които съдържа. Минералните вещества, на които то е богато, са неотменна съставна част от от половите хормони. То е източник на цинк, който способства и за намаляване на съдържанието на хормона пролактин в организма – когато той е в излишък, се появяват полови дисфункции. Йодът, съдържащ се във виното, благоприятства функционирането на щитовидната жлеза, отговаряща за женското либидо. Виното е богато и на различни растителни киселини, от които организмът ни произвежда холестерол – когато той не достига, имаме проблеми със сексуалната си активност и желание. За поддържане на хормоналния баланс на организма ни, който е важен за нашите сексуални функции, са полезни витамините във виното.

Хубавото вино и добрият секс ни доставят удоволствие, гонят печалните настроения, които понякога ни обземат, и веселят душата ни. Когато пием по чаша истинско вино от узряло грозде и правим секс, организмът ни „превключва“ от психотравмираща ситуация на щастлива вълна. В кръвта ни намалява чувствително хормонът на стреса – кортизол, и се увеличава хормонът на радостта окситоцин, нараства образуването на успокояващите ни ендорфини. Това ни предразполага към нежност, помага ни да забравим за грижите и да се отдадем на любовта си. А всичко това ни прави здрави и щастливи хора, които са в хармония със себе си!

Източник: Link

5.0/5.0 Article rating
1 Review
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ