Вино от различни части на света покорява София от 7 до 10 ноември

Вино от различни части на света покорява София от 7 до 10 ноември
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

Международното изложение Салон на виното събира производители от няколко континента

Качественото вино съчетава страст, аромати, вдъхновяващи вкусове и много усърдие. И затова не е учудващо, че напитката на боговете е превзела всяко земно кътче. Събирайки ценителите ѝ в Интер Експо Център от 7 до 10 ноември, изложение Салон на виното ще ни предостави за 18-и път възможността да се докоснем до различни кътчета от България и чужбина.

Международното събитие, посветено на вината, спиртните напитки и специализираните машини отново ще срещне специалистите със селектирани и специално подбирани продукти от страната и света. Освен че е предпочитано от любителите и ценителите на божествената напитка, Салон на виното е привлекателна дестинация за развитие на бизнеса, даваща възможност за директни контакти между дистрибутори, ресторантьори и крайни клиенти.

Ценителите на виното ще могат отново да се насладят на българските традиции, дегустирайки вината, създадени традиционните сортове Мерло, Каберне Совиньон, Сира, Мелник 55, както и Шардоне, Совиньон блан и Мускат. Но това не е всичко. Защото на вниманието на присъстващите ще бъдат представени и разнообразни специални и премийни вина, изкушаващи селекции, лимитирани серии и напитки, създадени от редки сортове.

Както вече споменахме, очакват ни вкусове и аромати от няколко континента. На Салон на виното енолозите, сомелиерите и търговците ще се срещнат с вина от Република Македония, Португалия, Италия, Испания, Унгария, Румъния, САЩ, Аржентина, Южна Африка и други.

И още и още…

Салон на виното ще се проведе традиционно с международните изложения за хранително-вкусовия и хорека секторите Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Сихре. Заемайки пълния изложбен капацитет на Интер Експо Център, от 7 до 10 ноември в тях ще участват над 500 изложители, 89 от които – чуждестранни участници от Италия, Австрия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд, Холандия.

Ще открехнем и леко вратите на завладяващата съпътстваща програма. Защото тя ще бъде атрактивна и от най-високо ниво. В рамките ѝ ще се проведе третото издание на кулинарното събитие GastronomiX, powered by The Alimentaria Experience.

В събитиетосе включват шеф-готвачи от два именити испански ресторанта. Това са Mateu Casañas, Oriol Castro и Eduard Xatruch, които разгръщат кулинарния си талант в ресторант Disfrutar, отличен с две звезди Мишлен в Барселона и Mario Sandoval – шеф в ресторант Coque, разположен в испанската столица и също носител на две звезди Мишлен. За трета поредна година организаторите на Българския бариста шампионат ще се впуснат в търсене на най-добрите баристи. Под егидата на Световната кафе организация ще се проведе и Latte Art кафе шампионат. Най-добрите опаковки ще бъдат оценени и наградени на Националния конкурс „Приз Пак“, ще се проведе и конкурсът „Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви“.

Традициите и заветът за любовта към живота и виното трябва да бъдат съхранявани. От 7 до 10 ноември пазителят на магичестката напитка у нас – изложение Салон на виното, отново ще отвори широко своите порти, давайки ни възможност да се докоснем до магията на любимата напитка. In vino veritas.

Подобни статии