Вино в хартиена бутилка, пусната в Обединеното кралство

Вино в хартиена бутилка, пусната в Обединеното кралство
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

Специализиран онлайн магазин The English Vine пусна първата хартиена бутилка за вино, която ще продава собствена гама от вина произведени в Есекс.

«Frugal Bottle» е направена във Великобритания със устойчиво опаковане на компания Frugalpac и е пет пъти по-лека от стъклена бутилка.

Вътре в хартиената опаковка има рециклируема торбичка за храна, която поддържа виното сигурно и запечатано.

Пускането на хартиени бутилки е една стъпка за базирания в Есекс търговец и производител да продаде всичките си вина в бутилки без стъкло до 2026 г.

Според продавача, скорошно проучване на Survation сред 1700 винолюбители във Великобритания установи, че 63% от анкетираните биха купили вино в хартиена бутилка.

„Като винопроизводители, нашата отговорност е да предприемем стъпки към устойчиви практики на винопроизводство. Опаковката е добро начало “, каза Нийл Уокър, основател на The English Vine.

„Потребителите често възприемат вината, които не са в стъклени бутилки като по-ниски клас, може би защото така е било в миналото. Искаме обаче да покажем, че вашето вино ще бъде също толкова приятно и качествено в по-екологични опаковки като нашите нови хартиени бутилки “, добави той.

Източник: wine-mag.ru

 

Подобни статии