Jarava Winery

Вино в хартиена бутилка, пусната в Обединеното кралство

Вино в хартиена бутилка, пусната в Обединеното кралство

Специализиран онлайн магазин The English Vine пусна първата хартиена бутилка за вино, която ще продава собствена гама от вина произведени в Есекс.

«Frugal Bottle» е направена във Великобритания със устойчиво опаковане на компания Frugalpac и е пет пъти по-лека от стъклена бутилка.

Вътре в хартиената опаковка има рециклируема торбичка за храна, която поддържа виното сигурно и запечатано.

Пускането на хартиени бутилки е една стъпка за базирания в Есекс търговец и производител да продаде всичките си вина в бутилки без стъкло до 2026 г.

Според продавача, скорошно проучване на Survation сред 1700 винолюбители във Великобритания установи, че 63% от анкетираните биха купили вино в хартиена бутилка.

„Като винопроизводители, нашата отговорност е да предприемем стъпки към устойчиви практики на винопроизводство. Опаковката е добро начало “, каза Нийл Уокър, основател на The English Vine.

„Потребителите често възприемат вината, които не са в стъклени бутилки като по-ниски клас, може би защото така е било в миналото. Искаме обаче да покажем, че вашето вино ще бъде също толкова приятно и качествено в по-екологични опаковки като нашите нови хартиени бутилки “, добави той.

Източник: wine-mag.ru

 

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии