Jarava Winery

Виното в консерви ще представлява 10% от пазара през 2025 година

Виното в консерви ще представлява 10% от пазара през 2025 година

Започнахме да следят консервирано вино още през 2014 г., когато консервираните вина представляваха по-малко от 10 милиона долара от общия пазар. През 2018 г. този брой беше близо 70 милиона долара. От година на година, виното в консерви е на път да нарасне с поне десет процента, а най-забележителното развитие е разнообразието от винарски изби от висок клас, попадащи в тази проста, рентабилна и екологично отговорна опаковка.

Тенденцията при консервираните вина не се забавя, твърди Bouwer, президент на Free Flow Wines, лидер в алтернативните опаковки за вино. И той прогнозира, че виното в консерви ще продължи да расте и ще представлява 10% от пазара на вино през 2025 година.

Bouwer прекара десет години с Gallo и още седем в Beringer, преди да влезе в играта за опаковане на вино. През 2018 г. той се присъединява към Free Flow Wines – компания, създадена от Джордан Кивелщат преди десет години, а през 2019 г. Bouwer поема поста президент. Той посочва различните промени в опаковката на напитки през времето, като посочва за пример занаятчийските бири. Когато занаятчийската бира избухна в популярност в началото на 2000-та, всички бяха опаковани в бутилки поради първокласното качество. През 2019 г. над 60 процента от занаятчийската бира се опакова в кутии, като 40% остават в бутилки. Сега все повече и повече първокласни вина се предлагат в консерви, а Bouwer казва, че някои от големите играчи в Napa със своите 100 долара + за бутилка, обмислят консерви.

Растежът на виното в консерва е експлозивен. Освен това консервите се превръщат в контейнер за избор на напитки като вода, кафе, енергийни напитки, бира, сайдер, CBD напитки, както и сода. Всъщност Bouwer изтъква, че големите компании за производство на сода са напуснали лобито за пластмаси, тъй като консервите стават все по-популярни от всички страни.

Предимствата на виното в консерви като преносимост, размер на кутията и устойчивост се харесват особено на по-младия потребител и те водят пазарната миграция към консерви, което е добър показател за устойчивата сила на тенденцията. „Консервите са 250 или 375 мл. „Консервите предлагат преносимост и можете да пиете от консерва или да излеете виното в чаша. Не е необходим тирбушон и няма тапа от корк, а по-младите потребители възприемат консервите като първокласна опаковка. „

Консервите имат и ползи, които имат смисъл в забавящия се растеж на винарската индустрия, поради което консервите наблюдават двуцифрен растеж, докато виненият сектор се забавя. Консервите са по-леки и лесно рециклируеми, а по-малкото тегло означава по-ниски разходи за доставка.

Free Flow не произвежда вино, но компанията е отговорна за опаковане в двете кутии и кегове за над 300 винарни. Тази година те откриха чисто ново съоръжение в Сонома с голяма инвестиция във високоскоростна консервна линия за техния процъфтяващ списък от клиенти и те залагат големи надежди, че виното в консерви продължава да расте.

5.0/5.0 Article rating
3 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии