Виното в консерви ще представлява 10% от пазара през 2025 година

Виното в консерви ще представлява 10% от пазара през 2025 година
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

Започнахме да следят консервирано вино още през 2014 г., когато консервираните вина представляваха по-малко от 10 милиона долара от общия пазар. През 2018 г. този брой беше близо 70 милиона долара. От година на година, виното в консерви е на път да нарасне с поне десет процента, а най-забележителното развитие е разнообразието от винарски изби от висок клас, попадащи в тази проста, рентабилна и екологично отговорна опаковка.

Тенденцията при консервираните вина не се забавя, твърди Bouwer, президент на Free Flow Wines, лидер в алтернативните опаковки за вино. И той прогнозира, че виното в консерви ще продължи да расте и ще представлява 10% от пазара на вино през 2025 година.

Bouwer прекара десет години с Gallo и още седем в Beringer, преди да влезе в играта за опаковане на вино. През 2018 г. той се присъединява към Free Flow Wines – компания, създадена от Джордан Кивелщат преди десет години, а през 2019 г. Bouwer поема поста президент. Той посочва различните промени в опаковката на напитки през времето, като посочва за пример занаятчийските бири. Когато занаятчийската бира избухна в популярност в началото на 2000-та, всички бяха опаковани в бутилки поради първокласното качество. През 2019 г. над 60 процента от занаятчийската бира се опакова в кутии, като 40% остават в бутилки. Сега все повече и повече първокласни вина се предлагат в консерви, а Bouwer казва, че някои от големите играчи в Napa със своите 100 долара + за бутилка, обмислят консерви.

Растежът на виното в консерва е експлозивен. Освен това консервите се превръщат в контейнер за избор на напитки като вода, кафе, енергийни напитки, бира, сайдер, CBD напитки, както и сода. Всъщност Bouwer изтъква, че големите компании за производство на сода са напуснали лобито за пластмаси, тъй като консервите стават все по-популярни от всички страни.

Предимствата на виното в консерви като преносимост, размер на кутията и устойчивост се харесват особено на по-младия потребител и те водят пазарната миграция към консерви, което е добър показател за устойчивата сила на тенденцията. „Консервите са 250 или 375 мл. „Консервите предлагат преносимост и можете да пиете от консерва или да излеете виното в чаша. Не е необходим тирбушон и няма тапа от корк, а по-младите потребители възприемат консервите като първокласна опаковка. „

Консервите имат и ползи, които имат смисъл в забавящия се растеж на винарската индустрия, поради което консервите наблюдават двуцифрен растеж, докато виненият сектор се забавя. Консервите са по-леки и лесно рециклируеми, а по-малкото тегло означава по-ниски разходи за доставка.

Free Flow не произвежда вино, но компанията е отговорна за опаковане в двете кутии и кегове за над 300 винарни. Тази година те откриха чисто ново съоръжение в Сонома с голяма инвестиция във високоскоростна консервна линия за техния процъфтяващ списък от клиенти и те залагат големи надежди, че виното в консерви продължава да расте.

Подобни статии