Jarava Winery
Lozenitsa Estate

Виното вече има свой дом в Бургас

Виното вече има свой дом в Бургас

Снимка: Милица Саванович

Веригата от магазини WINE CORNER откри първия си обект на улица „Лермонтов“

Виното вече има свой дом в Бургас, а неговото място е улица „Лермонтов“-37. Веригата от магазини за вино WINE CORNER избра за своя първи обект в страната град Бургас. Магазинът отвори официално на 14 февруари. Десетки ценители, колекционери се отбиха, разгледаха и си тръгнаха с бутилка от любимата напитка. Преди това споделиха мнения със сомелиера Александър Скорчев, който е един от идеолозите на новия проект. Зад него застава и предприемача Светозар Арнаудов.

Магазинът предлага над 200 вида бяло, червено вино и розе. Най-голямата гордост на Скорчев при подбора на напитките са малките, бутикови изби в страната, новите брандове с неразкрит потенциал.
При оформянето на вътрешното пространство е подходено така, че да се създаде атмосфера на енотека и клуб, където клиентите могат да дегустират и обсъждат нови и непознати вина.
Новите модни тенденции при напитката ще ви разкаже още специалистът. Разбира се, всичко зависи от цената, която клиентът може да си позволи, казва той. В магазина може да се открият вина от 8 до 100 лева.“ Аз никога не деля хората. Всеки, който обича вино, е добре дошъл у нас“, казва Скорчев.

Александър Скорчев и колегите му обещават, че селекцията ще бъде изключително динамична, но за да попадне една бутилка вино на регала в WINE CORNER, тя трябва да покрие изключително високите критерии за качество, дизайн, опаковка и етикет. „Целта ни е да имаме динамично портфолио и да получаваме продукти, които не са масови“, разкрива още философията на новото царство на виното Скорчев. Тук можете да откриете неподозирани марки от най-закътаните кътчета на страната. „От мен очакват да съм хрътката, която е надушила нещо ново и интересно“, продължава още експертът. Според новите модни тенденции е добре да се знае, че хитът при розето е светлия почти прозрачен цвят на виното. Има и нов хит това blush –виното, розе от мерло. Тук може да откриете вината на малка винарна до Ямбол, както и каберне фран на една от хитовите през последните години изби до Харманли. Там са произвели само две бъчви и повечето напълнени бутилки са в магазина на „Лермонтов“-37.

„Стремя се да откривам интересни вина от малки и различни производители. Имам достатъчно контакти в бранша, за да мога да подсигуря такива вина, които да са интересни на хората, ценящи качеството. За да се появи тук при нас едно вино на регала, ще му е доста трудно за пробиване, защото освен качеството трябва да има още доста други достойнства, за да отговорят на стандартите, по които избирам вината“, казва сомелиерът, който е работил като такъв в реномирани европейски ресторанти , носител е на сертификати от обучения в различни „винени институции”, последната от които е Винената академия в Лондон.
До месец още веригата ще отвори магазин и в комплекс“Лазур“, предстои и експанзия в София.

Източник: faragency.bg

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ