Jarava Winery

Винотерапия за красота

Винотерапия за красота

Благодарение на великолепната книга на Здравко Райков „Вино за здраве” имаме възможността да ви представим удивителните способности на божествената напитка да предпазва организма ни от най-различни заболявания. Истинското вино от узряло грозде поддържа организма ни здрав и силен и намира приложение и в съвременната козметика. Каква е тайната на еластичната и млада кожа, защо аржентинките и мексиканките предпочитат кремове и маски от вино и как напитката на боговете се превръща в желана терапия в салоните за красота – отговор на всички тези въпроси даваме в следващите редове.

ДНЕС ВИНОТЕРАПИЯТА СЕ ПРЕВРЪЩА В ИСТИНСКИ ХИТ И Е ЕДНА ОТ НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ КОЗМЕТИЧНИ ПРОЦЕДУРИ В СВЕТА

Броят на желаещите клиентки в салоните за красота, които търсят винотерапия, непрекъснато расте. В Аржентина например козметолозите използват кремове на основата на божествената напитка, с които освежават и подмладяват кожата на клиентките си. След използването на почистващ крем на винена основа, козметолозите нанасят винена маска, която стяга и подхранва кожата на лицето, прави я еластична и здрава. А подобна винена маска, поставена на гърдите, им придава още по-красива форма. Същият ефект се постига и когато се сложат кубчета замразено червено вино.

Новата мода обсебва и знойните мексиканки, които прекарват по-голямата част от деня си в салоните за красота. Маските от червено вино са също много търсени сред тамошните козметични продукти. Мексиканските козметици приготвят от червеното вино не само кремове и маски, но и мажат с напитката тялото на клиентките си и така ги преобразяват до неузнаваемост.Според експерти тайната на винената терапия се крие в съставките на виното, които подхранват кожата, придават и здрав и красив вид. Винените козметични процедури същевременно предпазват кожата от вредните външни влияния, от изсъхване и слънчеви изгаряния. Виното много ефективно защитава кожата от преждевременно стареене.

ЗАТОВА ВИНОТО Е ЕЛИКСИР НА МЛАДОСТТА

То повишава тонуса ни, намалява умората ни, укрепва кръвоносните ни съдове, придава на тялото ни подвижност и енергичност. Виното забавя появата на бръчки, предотвратява и капенето на косата – способства мъжките хормони, виновни за окапването на косите, да остават по-далече от техните корени.

Виното ни прави красиви и с помощта на йода, който съдържа. Той е много важен за доброто състояние на нашата коса, за ноктите ни, кожата, зъбите…Той ни помага и когато сме загрижени за теглото си, като изгаря излишните мазнини.

Изводът от всичко казано дотук е, че

РАЗУМНАТА И РЕДОВНА УПОТРЕБА НА ИСТИНСКО ВИНО ОТ УЗРЯЛО ГРОЗДЕ НИ ПОМАГА ДА БЪДЕМ СВЕЖИ И КРАСИВИ

-нещо много важно в глобалния свят, където красивите успяват повече. Специални проучвания доказват, че хубавите лица се свързват с позитивни думи като смях и щастие много повече, отколкото с негативни. Красивите лица, изглежда, имат уникално въздействие, което означава, че има огромна социална и икономическа изгода от това, да си привлекателен. Атрактивните хора са по-добре платени, смятани са за по-интелигентни и получават повече внимание в живота си. Това благоразположение, колкото и да е неразбираемо, изглежда, е вродено и присъщо за всички култури.

А за да сме привлекателни, ще ни помогне истинското вино от узряло грозде!

Източник: Link

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ