Винотерапия за красота

Винотерапия за красота
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

Благодарение на великолепната книга на Здравко Райков „Вино за здраве” имаме възможността да ви представим удивителните способности на божествената напитка да предпазва организма ни от най-различни заболявания. Истинското вино от узряло грозде поддържа организма ни здрав и силен и намира приложение и в съвременната козметика. Каква е тайната на еластичната и млада кожа, защо аржентинките и мексиканките предпочитат кремове и маски от вино и как напитката на боговете се превръща в желана терапия в салоните за красота – отговор на всички тези въпроси даваме в следващите редове.

ДНЕС ВИНОТЕРАПИЯТА СЕ ПРЕВРЪЩА В ИСТИНСКИ ХИТ И Е ЕДНА ОТ НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ КОЗМЕТИЧНИ ПРОЦЕДУРИ В СВЕТА

Броят на желаещите клиентки в салоните за красота, които търсят винотерапия, непрекъснато расте. В Аржентина например козметолозите използват кремове на основата на божествената напитка, с които освежават и подмладяват кожата на клиентките си. След използването на почистващ крем на винена основа, козметолозите нанасят винена маска, която стяга и подхранва кожата на лицето, прави я еластична и здрава. А подобна винена маска, поставена на гърдите, им придава още по-красива форма. Същият ефект се постига и когато се сложат кубчета замразено червено вино.

Новата мода обсебва и знойните мексиканки, които прекарват по-голямата част от деня си в салоните за красота. Маските от червено вино са също много търсени сред тамошните козметични продукти. Мексиканските козметици приготвят от червеното вино не само кремове и маски, но и мажат с напитката тялото на клиентките си и така ги преобразяват до неузнаваемост.Според експерти тайната на винената терапия се крие в съставките на виното, които подхранват кожата, придават и здрав и красив вид. Винените козметични процедури същевременно предпазват кожата от вредните външни влияния, от изсъхване и слънчеви изгаряния. Виното много ефективно защитава кожата от преждевременно стареене.

ЗАТОВА ВИНОТО Е ЕЛИКСИР НА МЛАДОСТТА

То повишава тонуса ни, намалява умората ни, укрепва кръвоносните ни съдове, придава на тялото ни подвижност и енергичност. Виното забавя появата на бръчки, предотвратява и капенето на косата – способства мъжките хормони, виновни за окапването на косите, да остават по-далече от техните корени.

Виното ни прави красиви и с помощта на йода, който съдържа. Той е много важен за доброто състояние на нашата коса, за ноктите ни, кожата, зъбите…Той ни помага и когато сме загрижени за теглото си, като изгаря излишните мазнини.

Изводът от всичко казано дотук е, че

РАЗУМНАТА И РЕДОВНА УПОТРЕБА НА ИСТИНСКО ВИНО ОТ УЗРЯЛО ГРОЗДЕ НИ ПОМАГА ДА БЪДЕМ СВЕЖИ И КРАСИВИ

-нещо много важно в глобалния свят, където красивите успяват повече. Специални проучвания доказват, че хубавите лица се свързват с позитивни думи като смях и щастие много повече, отколкото с негативни. Красивите лица, изглежда, имат уникално въздействие, което означава, че има огромна социална и икономическа изгода от това, да си привлекателен. Атрактивните хора са по-добре платени, смятани са за по-интелигентни и получават повече внимание в живота си. Това благоразположение, колкото и да е неразбираемо, изглежда, е вродено и присъщо за всички култури.

А за да сме привлекателни, ще ни помогне истинското вино от узряло грозде!

Източник: Link