Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите

Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите

Четвъртото издание на международния винен конкурс Винобаланика ще се проведе от 26 до 28 април 2014 във Велико Търново. Конкурсът се организира от Съюза на енолозите в България и в него могат да участват вина, произведени от местни сортове грозде от страните в Черноморския регион и Балканския полуостров.

Целта на Винобалканика е да насърчи производството и консумацията на тези вина, както и да увеличи информираността за типичните за Балканите и Черноморието сортове грозде. Чрез Винобалканика организаторите искат да улеснят и културния обмен между страните в региона и останалите страни от ЕС. Конкурсът се провежда в съответствие с правилата на OIV, като ще бъдат присъдени четири награди:

Голям златен медал: минимум 92 точки

Златен медал: минимум 85 точки

Сребърен медал: минимум 82 точки

Бронзов медал: минимум 80 точки

Всички наградени вина ще участват в целеви дегустации, които ще се състоят през годината в четирите най-големи града в България – София, Пловдив, Варна и Бургас.

Ако обичате виното и храната, ако искате да научите интересни неща за тях и за това как те се отпечатват в нашето ДНК, заповядайте на второто издание на WiFo – да поговорим за храната и виното. Събитието ще се проведе на 12 април 2014 година от 11 часа в Софарма Бизнес Тауърс.

Източник: divino.bg

Like
Love
XaXa
Wow
Neutral
Sad
Angry

Подобни статии

  • 94
    Международният конкурс за вина от Балканите и Черноморието Винобалканика ще…
    Tags: в, и, ще, на, се, минимум, за, вина, от, медал