Jarava Winery

Винарна Свищов

Винарна Свищов

QUANDO IL VINO DIVENTA POESIA
„ Когато виното се превърне в поезия…!”
Да пресъздадеш история, която да те направи част от нещо велико – е равностойно на това на отдадеш живота си в името само на една кауза.
Винарна Свищов знае, че древните римляни са изиграли огромна роля в развитието на винената култура. Виното е елексир и ежедневна необходимост, римляните са „демократизирали” силата на виното, за да бъде на разположение на всички – от робството до аристокрацията. Това води до разпространението на винената култура до всяко кътче на Римската империя. Много от принципите и техниките, разработени по римско време, могат да бъдат открити в съвременното винопроизводство.
През 45 г. от н.е. римляните от VIII Августовски легион основават древния град Нове, там, където днес е град Свищов. Те избират най-южната точка на река Дунав поради доброто разположение и благоприятния климат. Виното е била важна част от живота в Нове. За това свидетелстват множество находки като изображения на Богът на виното Бакхус, съдове за вино и каменни релефи. Винарна Свищов е наследила опита от мъдрите италийци да говори на езикът на виното.

Първите лозя се засаждат в периода 1950-1960 година. Лозовите насаждения се намират в две от най-плодородните местности в този район – „Горчивка” и „Совата” на територия от 400 хектара.
Вината, които се произвеждат във Винарна Свищов, са признати и отличени на много наши и международни конкурси и изложения.

Да си зададем например въпроса защо, когато описваме ароматите, си служим основно със сравнения, а вида и вкуса описваме посредством метафори?
Нека останем при благоуханната винена лексика и отпием отново от изкусителното й многообразие. Винарна Свищов иска да представи пред Вас първенците от всяка своя продуктова серия вина, ракия и бренди.

 

ГОРЧИВКА КАБЕРНЕ СОВИНЬОН 2011

Вино с голямо достойнство, неговата структура е изключително стегната, с интензивна дълбочина на вкусовите аромати съчетани с фини танини. Както подобава на такова вино, то е произведено в строго ограничени количества и е подходящо за съхранение в частната ви колекция.
Неповторимо вино от един от най-известните лозови масиви в България – Горчивка, с уникален тероар и сортов характер. Цвят с тъмен черен център с гранатов край. Ароматите се разгръщат в изобилие от тъмни сливи и шоколад с нотки на мента. Неподправен вкус и изтъченост, съчетали омайното биле на щастието. Неустоима и непреклонна, притежава неповторим аромат, мек и приятен вкус, завладявящи нотки на изящност и великолепие.
Насладата наша се крие в глътката Ваша.

 

 

AUREOS ROSE 2013 CABERNET SAUVIGNON & CABERNET FRANC

Розе Ауреос е наследник на известното и обичано свищовско Розе Класик, с още по-добро качество и нова визия, отразяваща модерните световни тенденции във винения дизайн.
Невероятно свежа комбинация от узрели малини, ягоди, сушени розови листенца. Ароматът е много фин, деликатен и хармоничен, с подчертана свежест.
Винарна Свищов потвърждава – вино, което продължава да развива аромата си в устата ви дори след последната чаша. Чудесен пример за модерно вино от един от най-добрите лозарски региони на Винарна Свищов. Неустоимо съвършенство, преплетено с изяществото на всяка глътка.

 

 

LEGIO I FINE OLD BRANDY

Винарна Свищов с гордост Ви представя новото си бренди – Legio I, кръстено на I Италийски легион, пазил успешно Римската граница при днешен Свищов цели 4 века. във френски и американски дъбови бъчви тип „барик”. Притежава тъмно кехлибарен цвят с нюанси на старо злато, скрито във френски и американски дъбови бъчви тип „барик”. Комплексен аромат на ванилия, благороден дъб, бадем и карамелизиран плод.
Да отпиеш глътка история, да разкриеш магията на времето е по-скъпо от цялото злато на света. Днес на същата тази земя, стъпваш уверен, отпиваш от чаша с наслада и пред теб стои Legio I – с цялата си прелест и неповторим италийски дух, вплел в блясъка си смелост и благородност, величие и непреклонност.
Чаша топлина сгрява и нашепва ни спомени, глътка бренди ни дарява с мекота и благоденствие.

 

РАКИЯТА

РАКИЯТА притежава неповторим гроздов аромат с нюанси на дъб, подчертан от лек намек за пушек и сладост на ванилия, съпътстван от мек и заоблен вкус.
Документацията от производството е изгубена през годините на сбърканият преход и никой не е наясно колко точно е отлежавал дестилата, но със сигурност е повече от 25 години, за което свидетелства най-старият технолог на избата – г-н Иван Митев.
Това е РАКИЯТА на вкуса и сетивата. Гроздов нежен аромат ни пренася в историята на Винарна Свищов, там където времето спира и всяка глътка притежава вкус на живот. Погалена от миналото и вдъхновена от бъдещето, всяка бутилка крие в себе си магическо вълшебството.
РАКИЯТА е перфектен избор, който Винарна Свищов Ви дава – тя не е просто ракия, тя е глътка вдъхновение! Ренесанс във времето ни прави участници на една сцена – огряна от слънчеви лъчи, оградена от натежали от грозд лозници и окъпана с аромат на грозде.
Не просто ракия, а РАКИЯТА от Винарна Свищов.

КОНТАКТИ
Адрес: България 5250; Свищов „33-ти Свищовски полк“ 110
„Винпром – Свищов“ АД
Телефони: +359 631 60 470 или +359 631 60 272
E-mail: [email protected]
www.svishtov-winery.com
Страница във Facebook


Вижте по-голяма карта

3.0/5.0 Article rating
1 Review
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ