Винарна “ДиВес Естейт” добави още един медал към колекцията си от най-престижния винен конкурс в света „Decanter”

Винарна “ДиВес Естейт” добави още един медал към колекцията си от най-престижния винен конкурс в света „Decanter”

Винарна “ДиВес Естейт” добави още един медал към колекцията си от най-престижния винен конкурс в света „Decanter” Винарна „ДиВес Естейт” е знаков представител на новото поколение български винопроизводители. Свързваме я основно с две неща: вековната история на мястото, на което е разположена, а именно на историческия хълм Симеонова могила, символ на славната победа на България в Битката при река Ахелой през 917 година. На следващо място винарната се превърна в еквивалент на висококачествени български вина. За това говорят не само собствените масиви на избата, използваната най-съвременна енологична техника и технология, а и множеството завоювани медали и отличия от родни и чуждестранни конкурси.

Вината с търговска марка „DiVes” ще останат завинаги в българската история с едно емблематично отличие – DiVes Merlot Barrique Special Selection реколта 2012 е носител на първия Златен медал за България от най-големия и най-престижния винен конкурс в света „Decanter World Wine Awards”. Успехът идва едва няколко години след създаването на избата с първото вино от бутиковата серия Специална Селекция, която екипът създава с много грижи и внимание. Всяка бутилка е ръчно запечатана с восък и носи една лека носталгия към миналото и доза неповторимост. Продължението на лимитираната серия DiVes Merlot & Cabernet Sauvignon Barrique Special Selection реколта 2016 бе оценено на тазгодишното издание на „Decanter” с 88 точки и завоюва поредния медал към колекцията – Бронзово отличие за това прекрасно вино. Финият и загадъчен аромат, богатата палитра от червени и черни горски плодове, кафе, ванилия, сушено месо, както и пълнотата във вкуса спечелиха журито на конкурса.

Червените вина са носители на още 4 Бронзови медала и 3 препоръки от „Decanter” за периода от 2013 до 2019, а при розете се отличават Сребърния медал за реколта 2017, както и два Бронзови медала и една препоръка. Опитното жури на конкурса не пропусна да оцени превъзходния Мускат на „DiVes” с Бронзов медал и две препоръки през годините. Общо отличията от всички конкурси са над 80!

Не пропускайте първия онлайн семинар на винарна „ДиВес Естейт”, който представя дегустация на 3 селектирани вина с доц. д-р Христо Спасов и доц. д-р Панко Митев от Университета по хранителни технологии в гр. Пловдив, възможностите за Винен и Исторически тур, както и за пръв път в България Арома дегустация на 5 сорта висококачествена българска лавандула, разположена на тераси около винарната с пленителна гледка към Черно море. Ще откриете семинара на следния линк:

https://www.youtube.com/watch?v=AzTW9GywsTQ&t=32s

Колкото и да са важни спечелените медали, удоволствието от консумацията на вината и радостта, която създават у хората, остават една от най-важните ценности за създателите на превъзходните вина с марка „DiVes”.

За повече информация и контакти:

Web site: https://divesestate-bg.com/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/DiVes.winery/

Instagram: @diveswinery

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. СУПЕР
  2. МН. ДОБРО
  3. ДОБРО
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии