Винарна “ДиВес Естейт” добави още един медал към колекцията си от най-престижния винен конкурс в света „Decanter”

Винарна “ДиВес Естейт” добави още един медал към колекцията си от най-престижния винен конкурс в света „Decanter”
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

Винарна “ДиВес Естейт” добави още един медал към колекцията си от най-престижния винен конкурс в света „Decanter” Винарна „ДиВес Естейт” е знаков представител на новото поколение български винопроизводители. Свързваме я основно с две неща: вековната история на мястото, на което е разположена, а именно на историческия хълм Симеонова могила, символ на славната победа на България в Битката при река Ахелой през 917 година. На следващо място винарната се превърна в еквивалент на висококачествени български вина. За това говорят не само собствените масиви на избата, използваната най-съвременна енологична техника и технология, а и множеството завоювани медали и отличия от родни и чуждестранни конкурси.

Вината с търговска марка „DiVes” ще останат завинаги в българската история с едно емблематично отличие – DiVes Merlot Barrique Special Selection реколта 2012 е носител на първия Златен медал за България от най-големия и най-престижния винен конкурс в света „Decanter World Wine Awards”. Успехът идва едва няколко години след създаването на избата с първото вино от бутиковата серия Специална Селекция, която екипът създава с много грижи и внимание. Всяка бутилка е ръчно запечатана с восък и носи една лека носталгия към миналото и доза неповторимост. Продължението на лимитираната серия DiVes Merlot & Cabernet Sauvignon Barrique Special Selection реколта 2016 бе оценено на тазгодишното издание на „Decanter” с 88 точки и завоюва поредния медал към колекцията – Бронзово отличие за това прекрасно вино. Финият и загадъчен аромат, богатата палитра от червени и черни горски плодове, кафе, ванилия, сушено месо, както и пълнотата във вкуса спечелиха журито на конкурса.

Червените вина са носители на още 4 Бронзови медала и 3 препоръки от „Decanter” за периода от 2013 до 2019, а при розете се отличават Сребърния медал за реколта 2017, както и два Бронзови медала и една препоръка. Опитното жури на конкурса не пропусна да оцени превъзходния Мускат на „DiVes” с Бронзов медал и две препоръки през годините. Общо отличията от всички конкурси са над 80!

Не пропускайте първия онлайн семинар на винарна „ДиВес Естейт”, който представя дегустация на 3 селектирани вина с доц. д-р Христо Спасов и доц. д-р Панко Митев от Университета по хранителни технологии в гр. Пловдив, възможностите за Винен и Исторически тур, както и за пръв път в България Арома дегустация на 5 сорта висококачествена българска лавандула, разположена на тераси около винарната с пленителна гледка към Черно море. Ще откриете семинара на следния линк:

https://www.youtube.com/watch?v=AzTW9GywsTQ&t=32s

Колкото и да са важни спечелените медали, удоволствието от консумацията на вината и радостта, която създават у хората, остават една от най-важните ценности за създателите на превъзходните вина с марка „DiVes”.

За повече информация и контакти:

Web site: https://divesestate-bg.com/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/DiVes.winery/

Instagram: @diveswinery

Подобни статии