Jarava Winery

ВИНАРИЯ 2024 – по-силна, по-мащабна, по-съдържателна

ВИНАРИЯ 2024 – по-силна, по-мащабна, по-съдържателна

Международната изложба ВИНАРИЯ е най-мащабното и очакваното събитие за лозаро-винарската индустрия в Югоизточна Европа. 31-вото издание ще се проведе от 20 до 24 февруари 2024 г. в Международен панаир Пловдив и отново ще покаже новостите в сектора. То се организира от Международен панаир Пловдив и е под егидата на Министерството на земеделието.

Изложбата за лозарство и винарство ще посрещне изложители и посетители по-силна, по-мащабна и по-съдържателна. Градът на виното и деликатесите е с нова локация – в Палата №8, а технологичната зона се разпростира в Палата №11 на Панаирното градче. Организаторите отчитат ръст на заявките за участие сред нови и стари изложители с близо 30%. ВИНАРИЯ 2024 се очертава като най-престижната сцена за презентации, дегустации и премиери на продукти, технологични решения, машини и съоръжения.

31-вото издание ще представи традиционни и утвърдени винарни, бутикови изби от различни региони и държави. Любители и професионалисти ще се насладят на елегантни вина от цял свят, маркови алкохоли, екзотични напитки, екстравагантни и смели комбинации на аромати и вкусове. Специален акцент на изложението са Международните дегустации и Конкурсът „Златен ритон“. За първи път Международен панаир Пловдив осигурява на изложителите винопроизводители участие с един техен продукт в Международния конкурс „Златен ритон“. Той се организира по световни критерии и се провежда в партньорство със Съюза на енолозите в България и Университета по хранителни технологии в Пловдив. Наградите „Златен  ритон“ от ВИНАРИЯ са най-престижните отличия във винопроизводството и гаранция за световно качество. Призът носи пазарно предимство на наградените изложители, защото открива нови възможности за налагане на техните марки и изделия. Посетителите ще имат възможност да опитат от наградените вина и спиртни напитки в Града на виното и деликатесите.

ВИНАРИЯ 2024 ще начертае бъдещето на лозаро-винарската индустрията. Нейната уникалност е в комбинацията на продуктово разнообразие на вина и спиртни напитки с технологии и суровини на тяхното производство: сортове грозде, инвентар за преработка, системи за съхранение и контрол на качеството. Това е причината да привлича специалисти, еножурналисти, търговци и ценители от цял свят. Производителите знаят, че Международен панаир Пловдив е мястото, а изложбата е събитието с последните иновации в машини, съоръжения и технологии за индустрията. На 31-вото издание ще бъдат представяни много интересни и още повече разработки. Най-успешните от тях ще бъдат отличени в Конкурса за иновации.

 

4.5/5.0 Article rating
11 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ