Jarava Winery
Lozenitsa Estate

Вила Юстина

Вила Юстина

Винарска изба “Вила Юстина”  е основана през 2006 г, а година по-късно се ражда и първият “Монограм”. 2008 г от нашата история е запазена за засаждането на първите 200 дка лозя, а през 2014  ги удвоихме до 420 дка. Европейските проекти ни позволиха през 2013 да изградим изцяло нова производствена база, за да бъде пример за модерно винопроизводство и винен туризъм  в България.

Лозовият масив от 420 дка е разположен на южен склон, с 300 м надморска височина, североизточно разположение на редовете, върху силно карбонатни почви, на 4 км от избата и ражда Совиньон Блан, Семийон, Шардоне, Алиготе, Гевюрцтраминер, Мерло, Пино Ноар, Каберне Фран, Мавруд и Рубин. Паркът сред лозята е предпочитана дестинация през летните месеци за различни събития като фолклорни партита, рок концерти, пикници, сватби и други.

 Винен туризъм

Вила Юстина – Дом на 4 сезона и Вашата вълшебна винена история!
Ние посрещаме Гости, но изпращаме Приятели! Искаме много да ви покажем и много да разкажем за нас! От най-красивото Парк-лозе в България, през козеферма “Агро Юстина”,
“Пътя на виното” в избата, съкровищницата ни – Нашата енотека, а в дегустационната зала с 60 места ще ви покажем и разкажем за нашите вина. От Месечните гурме предизвикателства до частни или бизнес мероприятия или семинари, а винените Workshop -ове могат да вкарат разнообразие в тиймбилдинга. От пикник на открито сред лозята, до най-изисканата атмосфера в енотеката!

Дегустационни пакети във винарска изба “Вила Юстина”

Вила Юстина – Дом на 4 сезона и Вашата вълшебна винена история! Ние посрещаме Гости, но изпращаме Приятели!

Изберете най-добрия за Вас дегустационен пакет, а за всичко останало се доверете на нашите винени гидове.

Дегустационен пакет “Вила Юстина”

Дегустационен пакет “Четири сезона”

Дегустационен пакет “МОНОГРАМ”

 

Ние, от „Вила Юстина”, искаме да бъдем част от вашите специални моменти като ви поднесем прекрасни емоции в бутилка.

Исторически обекти в района

В гр. Перущица се намира Червената църква от VI в., Историческият Музей, Дановото училище, Църквата-музей “Св. Архангел Михаил”, които са отворени за любопитните туристи. Останките от стените на Тракийската Крепост Хисарлъка и Византийската Крепост Юстина на Император Юстиниян, от където идва и името на с. Устина, са разположени над селото, по склоновете на Родопи Планина. Еко-пътека с дължина 1,5 км минава покрай Устинския водопад и стига до Параклис “Св. Георги”.

БУТИКОВИ ВИНА

Идеята, която ние от “Вила Юстина” се стремим да развиваме, е да правим само качествено вино, да го предлагаме на ценители, на свои корпоративни клиенти, в специализирани магазини и чрез он лайн търговия. Освен това искаме да продаваме не само продукта вино, но и услугата винен туризъм, който в съвременните условия на свръхпроизводство и задоволеност е един от начините виното да бъде популяризирано като стил и качество на живот.

 Серия вина Monogram

MONOGRAM е бутиковата линия вина на “Вила Юстина” от специално селектирани гроздови масиви. Вината от тази серия са отлежавали във френски и български дъбови бъчви и са в ограничени количества, за да покажем най-доброто, на което сме способни.

 Специална Резерва

Специална резерва Вила Юстина е началото на нашето търсене на “голямото вино” и на надграждането на серията МОНОГРАМ.  В него вложихме много време и усилия, за това го наричаме виното на нашето търсене.

 Серия вина Четири сезона

Серията Четири Сезона е тероарната серия на нашите вина, създадена за да покаже чисто сортовите характеристики на гроздето, притворено във вино от района на Родопската Яка. Кръстени на четирите сезона, белите ПРОЛЕТ и ЛЯТО и червените ЕСЕН и ЗИМА се допълват с всесезонния представител Розе от Рубин.

 Серия вина Villa Yustina

VILLA YUSTINA е линията, представяща най-добрите от реколтата блендове, създадени, за да откриете в тях отличното съотношение между цената и качеството. Млади, свежи, плодови и атрактивни блендове от последни реколти, подходящи за консумация както без храна, така и в съчетание с широка гама ястия.

Контакти

с. Устина, ул. Никола Петков 51

GPS: 42.03995, 24.51945

Работно време за посетители

Пон-Неделя от 10:00- 16:00 ч.

Официална страница
Facebook Villa Yustina

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ