Видове винени сноби и как да се справяме с тях

Видове винени сноби и как да се справяме с тях

Ако се интересувате от вино, все някога ще попаднете и на винена дегустация, фестивал или друго събитие. Там ще срещнете много приятни хора с интереси сходни на вашите, ще намерите много нови приятели и със сигурност ще си прекарате страхотно. Бъдете готови обаче, да се срещнете и със странната порода на винените сноби. Ето кратки указания как да се справите с тях:

1. Всезнайкото – говори високо, независимо дали е събрал публика около себе си или не. Освен това говори предимно глупости, но за това пък с апломб. Може да ви развали удоволствието, като непрекъснато се опитва да натрапва мнението си и да ви съветва. Работеща тактика: Игнориране. Ще ви бъде много забавно да гледате, как отчаяно се стреми да привлече вниманието ви. При много тежки случаи може да се стигне и до изказване на възмущение “Кой е пък този, дето си позволява да не ми обръща внимание, бе…” Оставете го и продължете нататък.

2. Дамата с достъп до тайни дегустации – тази дама е много елитна, най-вече в собствените си очи, но все пак много… Тя ще ви разкаже снизходително за вината, които е опитвала по света и у нас и о…ужас, ама как може да не сте ги чували…а онзи ресторант в Сан Франциско? И него не? Е, как може, какъв винен любител сте вие?

Изпитана тактика: Измислете си вино и я попитайте, дали е опитвала онова … как беше …южноафриканско каберне…казва се…(хайде де кой беше последния филм който гледахте? Гетсби? става), а да, казва се Нелсън Гетс. Дали го е опитвала? Разбира се, а вие не сте ли? Ако не можете да сдържите смеха си, престорете се че много съсредоточено помирисвате виното си.

3. Виненият мърморко – знаете го, непрекъснато мърмори, че няма достатъчно хубави вина подхвърля, фрази от рода на “Това не е точно каквото аз търся в моето вино” и така…Понякога си мисля, че аз най-много се доближавам до този тип. Е, надявам се да съм го преодоляла.

Работеща тактика: Проявете съчувствие, човекът има нужда от внимание. Пийте си виното и го оставете да си мърмори.

4. Виненият хулиган – за него винените профита казват, че “чува” вината. И наистина е така, ще го намерите към края на дегустацията, когато повечето хора си тръгват с клатушкаща се походка, а той ще е, все още, в добра кондиция. Обикновено опитва всичко наред и не се съобразява с такива дребнави неща, като първо бели, после червени вина. Има си и гениалното оправдание “Аз пия професионално”.

Работеща тактика: Прикрепете се към него и изпийте всичко.

Like
Love
XaXa
Wow
Neutral
Sad
Angry