Jarava Winery

Веселие и вино на Дионисиевото шествие за „Винария 2019“

Веселие и вино на Дионисиевото шествие за „Винария 2019“

На снимката: Пловдивчани отново ще се веселят на Дионисиевото шествие, което по традиция предшества откриването на изложбата „Винария“. Нейното 27-о издание ще се проведе от 20 до 24 февруари 2019 г. в Международен панаир Пловдив.

Червено вино сира и мерло ще се лее на Дионисиевото шествие, което по традиция предшества откриването на Международната изложба „Винария“ в Пловдив. Жителите и гостите на града могат да опитат гроздовия еликсир на „Черноморско злато“, да се повеселят с живописния спектакъл, сътворен от  кукери и гайдари от Калофер заедно с фолклорния ансамбъл „Тракия“.

Празненството ще започне в 11.30 часа на 17 февруари, неделя, от  градинката до Римския стадион. Шествието ще мине по Главната улица и ще стигне до площад „Стефан Стамболов“ пред сградата на кметството.

Всяка година тържеството събира многохилядна публика и завършва с хоро. Обща наздравица дава символичен старт на  „Винария“. Тази година изложбата за лозарство и винарство ще се проведе от 20 до 24 февруари в Международен панаир Пловдив, който е организатор заедно с Националната лозаро-винарска камара.

Посетителите отново ще се насладят на колекциите от вина и високо алкохолни напитки, представени от български и чуждестранни фирми. За първи път ще бъдат презентирани  купажи от биоарония и биомалина с мавруд, а също – синьо вино с екстракт от водораслото спирулина, които са световни новости.

Силен акцент са вината от местни сортове, предлагани от бутикови изби и печелещи вниманието на ценителите със съхранените специфични качества. В съпътстващата програма на изложението са включени дугустациите „10 вида занаятчийско вино от мерло“  и „Тероарите на Южен Сакар – Сира с много лица”, организирани от Българска асоциация на независимите лозаро-винари.

Най-добрите марки вино и алкохолни напитки отново ще бъдат демонстрирани в уникалния Град на виното и деликатесите заедно с широка гама храни и гурме специалитети от участници в изложбите „Фудтех 2019“ и  „Вкусове от Италия“. Там ще бъде разположен и суши бар, за да допълни палитрата от вкусни изкушения. Гостите на трите изложения ще имат възможност да дадат своите оценки за предлаганите продукти в конкурса „Изборът на потребителя“.

Специалистите ще видят нови технологии, машини и материали за лозарството, винарството и хранителната индустрия, както и иновации за селското стопанство, демонстрирани на изложбата „Агра“, която се провежда по същото време.

Трима посетители ще спечелят наградите, осигурени от Международен панаир  Пловдив: бензинова косачка „Гардения 20“, водоструйка „Керхер К2“ и електрическа фреза GD601.

#Пловдив #Vinaria2019#ВкусовеОтИталия #Агра #Фудтех2019 #Plovdiv #Winebg#BulgarianWine #RedWine #Винария

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии