Jarava Winery

Бургас ни очаква с Wine and Spirits Fest Burgas

Бургас ни очаква с Wine and Spirits Fest Burgas

Знаете ли, че като винопроизводител България винаги е заемала особено място на световната винена карта. С тази територия и с този климат тя е била петият производител на вино в света през 70-те години на миналия век.

Ние сме много малка държава, като се има предвид размерът на нашата територия, но имаме доста изби за производство на вино и към днешна дата.

Тогава е напълно разбираемо, че ние в България имаме толкова фестивали, посветени на виното.

Wine and Spirits Fest Burgas

е идеалната възможност за винопроизводителите да покажат своите продукти и любителите на виното да го опитат през своята лятна почивка на морето.

Хубавото е, че вместо да ходите по избите, винпроизводители и вносители идват при вас, което означава, че можете да опитате вина на различни компании на едно място.

Датите за фестивала на виното

Тази година фестивалът ще се проведе от 23 до 25 юли в Експоцентър Флора – Морска градина.

Какво да правите на фестивала на виното

Като се има предвид, че Фестивалът на виното е един от най-важните за южното Черноморие, който събира около 30 производители на вино и спиртни напитки на едно място, има много неща за вършене.

Нека започнем с най-очевидния факт :

Пийте вино, разбира се!

Тук можете да опитате всякакви видове вино: червено, бяло, розово, пенливо (шампанско), млади и стари….И ракия, както и други спиртни напитки.

Това, което се опитваме да кажам, е, че ще има напитки които да задоволят дори и най-претенциозния вкус.

Разбира се, дегустацията не е безплатна и има входни билети:

Цената им е различна в зависимост дали искате да посетите събитието за един ден или и трите дни:

  • Еднодневния билет -10 лева, включва гривна, билет за дегустация, изворна вода и сувенирна чаша подарък. Гривната ви дава правото да влизате и излизате в рамките на работното време без ограничение.
  • Двудневен билет -15 лева, включва гривна, билет за дегустация, изворна вода и сувенирна чаша подарък. Гривната ви дава правото да влизате и излизате в рамките на работното време без ограничение.
  • Тридневен билет – 20 лева, включва гривна, билет за дегустация, изворна вода и сувенирна чаша подарък. Гривната ви дава правото да влизате и излизате в рамките на работното време без ограничение.

Опитайте традиционна храна

Българската кухня предлага богато разнообразие от храни, но, за съжаление, много ограничен брой обикновено се предлагат на събития като Фестивала на виното.

Участие ще вземат уникални деликатеси и млечни продукти без аналог на пазара с изключително качество и вкус познат на поколения българи, по стари рецепти с ароматни подправки и 100% натурални съставки. Не се влагат консерванти, подобрители, оцветители или други вредни за здравето вещества!

На място освен да ги опитате ще може и да си ги закупите.

Пазарувайте занаятчийски стоки

Пазарувайте вино на фестивала и другите спиртни напитки, както и месни, млечни продукти и делакатеси, които ще може да намерите само тук и само през тези три дни. За някои ще бъде спомен, за други подарък за любими хора.

Правете снимки и селфита

Ние сме от поколението, което вижда света през камерата.

Това, което можете да заснемете на Фестивала на виното в Бургас, са бутилките с раезлични форми, щандове с вино и спиртни напитки и най-важното усмихнатите и сърдечни хора зад щанда, които са дошли тук именно заради вас!

Селфитата на тези щандове са задължителни!

Конкурси за вино

И тази година ще има конкурси за вино.

Единият оргинизиран от АТВБ / Асоциация на търговците на вино в България/ –  тематична дегустация на тема Совиньон блан.

Другият съвместно със Съюза на енолозите в България ще бъдат дегустирани и обявени победители в категориите – бяло, розе, червено и шумящи вина.

Резултатите от конкурсите ще бъдат обявени на 24.07.2021, а наградените публикувани и снимани .

Запознайте се с хората зад щандовете

Те са много мили хора така че, не се страхувайте и се приближете, ще се радват да поговорят с вас и най-вероятно ще излеят сърцата си, особено след като изпиеете чаша вино заедно.

Турове до винарни

Повечето от винарните предлагат такива турове, така че поразпитайте и за тях. Някои винарни предлагат допълнителни забавления като рисунки, майсторски класове, народни танци и представления за българските традиции.

Някои вълнуващи новини 

В случай, че сте на морето или имете свободен уикенд, организирайте посещение на Wine and Spirits Fest Burgas от 23-25 юли 2021 в Експоцентър Флора – Морска градина

Работното време е типично лятно от 16,00 до 22,00 часа , така че има време и за плаж и за посещение на фестивала.

Сигурени сме, че вече знаете, че виното и ракията се приемат доста сериозно в Балгария, сега трябва само да дойдете и да го  видите сами!!

Събитието се организира с подкрепата на Банка ДСК

Под егидата на Община Бургас

За да сте достатъчно хидратирани, водата се осигурява от изворна вода EGO

Повече за събитието тук: www.facebook.com/events/456223575757267/

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ